Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεδρίαση της ΠΝΟ για τη 48ωρη απεργία τη Μ. Εβδομάδα
Έντονες οι αντιδράσεις από νησιώτες, ακτοπλόους και εμπορικούς - τουριστικούς φορείς

Συνεδρίαση της ΠΝΟ για τη 48ωρη απεργία τη Μ. Εβδομάδα

Το Υπουργείο Ανάπτυξης διεβεβαίωσε χθες την εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ότι είναι ανοιχτό να διεξάγει διάλογο.

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή των 14 ναυτεργατικών σωματείων της ΠΝΟ, τα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην ακτή Μιαούλη, προκειμένου να αποφασίσει αν τελικά θα προχωρήσει στην υλοποίηση της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη.

Νησιώτες, εμπορικοί και τουριστικοί φορείς αλλά και ακτοπλόοι, έχουν εκφράσει τις έντονες αντιδράσεις τους γι’αυτήν την κινητοποίηση των ναυτεργατών, μέσα στην εορταστική περίοδο, και κάνουν λόγο για μεγάλο οικονομικό πλήγμα στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου και σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς και το Υπουργείο Υγείας, διεβεβαίωσε χθες την εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, ότι είναι ανοιχτό να διεξάγει διάλογο και να δώσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και επι των γραπτών θέσεων που επιδόθηκαν χθες προς το προεδρείο της ναυτικής συνομοσπονδίας, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ακόμα και τη Δευτέρα.

Για τον Οίκο του Ναύτου, ο οποίος εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ από 1η Απριλίου, τονίστηκε ότι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος, ενώ έχει γίνει και σχετική επιτροπή στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Γ. Νικητιάδης: “Τα λιμάνια αποτελούν τομέα δημόσιου συμφέροντος”
“Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η στοιχειώδης λογική και δε θα γίνει απεργία που θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην εθνική οικονομία και θα διαταράξει το Πάσχα των Ελλήνων”, δήλωσε χθες για τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στο ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο 9.

“Τα λιμάνια αποτελούν τομέα δημόσιου συμφέροντος και είναι στα όρια του τραγικού να ταλαιπωρούνται χιλιάδες κόσμου”,τόνισε ο κ. Νικητιάδης και επεσήμανε ότι οι πασχαλινές διακοπές είναι μία μικρή αλλά τονωτική ένεση για την οικονομία των νησιών μας.

Αναφερόμενος στις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπενθύμισε τον αγώνα που έχει δώσει για την άρση του καμποτάζ. “Η Βαρκελώνη είναι ένας λιμένας 30 φορές μεγαλύτερος από τον Πειραιά στον τομέα της κρουαζιέρας, ενώ στο παρελθόν ίσχυε το αντίστροφο”, υπογράμμισε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024