Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνεργασία Υπουργείου Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης

Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, κ. Πέτρου Τατούλη και τη συμμετοχή του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιου Λιάσκου, προκειμένου να συντονίσουν τα δύο Υπουργεία τις […]

Σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού, κ. Πέτρου Τατούλη και τη συμμετοχή<...> του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιου Λιάσκου, προκειμένου να συντονίσουν τα δύο Υπουργεία τις δράσεις του, στο πλαίσιο της τουριστικής πολιτικής, που έχει χαραχτεί να ακολουθηθεί από την Κυβέρνηση.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ροδιακής`, τέθηκαν από τους δύο Υφυπουργούς, τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο Υπουργείων, σχετικά με την οργάνωση του πολιτιστικού προϊόντος και τη σύνδεση του με τον τουρισμό, το θέμα του ωραρίου της λειτουργίας των Μουσείων κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς και η αναγκαιότητα ύπαρξης μίας πλήρους οικονομοτεχνικής μελέτης για τα θέματα προβολής των Μουσείων, η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάδειξη και προβολή του πολιτισμού σε συνάρτηση με τον τουρισμό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Πέτρος Τατούλης τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, καθώς και το θέμα κοινής πολιτικής με τα Υπουργεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε η δημιουργία μιας κοινής διυπουργικής επιτροπής (Πολιτισμού και Τουρισμού), η οποία θα καθορίσει το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Υπουργείων, καθώς επίσης και τις προτεραιότητες συνεργασίας τους, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει ενιαία πολιτική πολιτιστικού τουρισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο συνεργάτης του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Π. Ευσταθίου, οι κ.κ. Λάζαρος Κολώνας, Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η κ. Αικ. Ρωμιοπούλου, Πρόεδρος ΤΑΠ και η κ. Μαίρη Πάντου, Διευθύντρια Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024