Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΤέλος στην απαξίωση της Ολυμπιακής ζητάει ο Δήμος Κουμπούρης
Βουλευτής Αττικής του Κ.Κ.Ε.

Τέλος στην απαξίωση της Ολυμπιακής ζητάει ο Δήμος Κουμπούρης

Τα τελευταία περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η Ολυμπιακή Αεροπορία θέτουν επί τάπητος το πολύ σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπως ανέφερε ο […]

Τα τελευταία περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η Ολυμπιακή Αεροπορία θέτουν επί τάπητος το πολύ σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας των πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, όπως ανέφερε ο βουλευτής<...>Αττικής του Κ.Κ.Ε., κ. Δήμος Κουμπούρης, σε κατάθεσης σχετικής ερώτησης στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Οι κυβερνήσεις, τόσο της Ν.Δ. τώρα, όσο και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παλιότερα, στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος της Ο.Α., σκόπιμα, κατά τον Κουμπούρη, δεν σχεδιάζουν και δεν προβλέπουν τις ανάγκες της εταιρίας, δεν εξασφαλίζουν ικανό αριθμό αεροσκαφών που χρειάζονται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Ο.Α. να ανταποκριθεί στο έργο της. “Η κυβέρνηση προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα προχώρησε σε εκμίσθωση αεροσκαφών από εταιρίες χαμηλού κόστους, ισπανικής προέλευσης, και αμφιβόλου ποιότητας”.

Η τακτική της Ο.Α. να ενοικιάζει αεροσκάφη από άλλες χώρες και εταιρίες, η συντήρηση των οποίων δεν γίνεται από την τεχνική βάση και τους μηχανικούς της Ο.Α. έχει σαν συνέπεια να παρατηρούνται συνεχής βλάβες, καθυστερήσεις στα δρομολόγια και κυρίως να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και των εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Ο κ. Κουμπούρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον κ. υπουργό “αν θα σταματήσει η πορεία ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης της ΟΑ και αν θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα περιορίζουνε στο ελάχιστο τους κινδύνους σε βάρος των επιβατών και των εργαζομένων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024