Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Υπουργείο Μεταφορών επέλεξε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου να ανακοινώσει μέτρα για τα ταξί
Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί

Το Υπουργείο Μεταφορών επέλεξε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου να ανακοινώσει μέτρα για τα ταξί

Επίκαιρη Eρώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ερώτησή του αναφέρει ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επέλεξε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου να ανακοινώσει μέτρα για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, αναιρώντας το διάλογο και τα συμφωνηθέντα στα οποία είχαν καταλήξει με τη μορφή Προεδρικού διατάγματος, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. “Η αιφνίδια και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα έχει ως πρόσθετο αποτέλεσμα η χώρα να πληρώνει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος, με τον τουρισμό να δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία. Με δεδομένο ότι το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και ένας μεγάλος αριθμός των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν αντιρρήσεις και ενστάσεις για την ορθότητα των κυβερνητικών χειρισμών και ζητούν άμεση ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Τι μεσολάβησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα και άλλαξε στάση το Υπουργείο στους όρους τους κανόνες της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί;
  • Προτίθεται να ανακαλέσει άμεσα τις εξαγγελίες του για τον τρόπο απελευθέρωσης του κλάδου των ταξί;
  • Προτίθεται να προχωρήσει σε δημόσιο και ειλικρινή διάλογο με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές προκειμένου να υπάρξει μια συμβιβαστική λύση, ώστε να σταματήσουν οι κοινωνική αντιδράσεις και οι πολύπλευρες αρνητικές παρενέργειες στην οικονομία και την κοινωνία;”
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024