Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤονωτική ένεση στις τουριστικές επιχειρήσεις από το πακέτο των 15 δισ. ευρώ
Ανδρεάδης - Σπηλιωτόπουλος

Τονωτική ένεση στις τουριστικές επιχειρήσεις από το πακέτο των 15 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, αλλά και του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου ένα ποσοστό από τα 15 δισ. ευρώ που θα εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο θα δοθεί σε τουριστικές επιχειρήσεις…

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ΠΟΞ, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, αλλά και του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης<...> κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου ένα ποσοστό από τα 15 δισ. ευρώ που θα εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο θα δοθεί σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε ότι «η κυβέρνηση σχεδιάζει σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αλλά και με άλλα συναρμόδια υπουργεία, ένα πλήρες πακέτο μέτρων που μπορούν να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Αυτό το πακέτο μέτρων θα διασφαλίζει, πρώτον τη μείωση στα λειτουργικά κόστη των ξενοδοχείων και των υπόλοιπων τουριστικών επιχειρήσεων, δεύτερον μεγαλύτερη συγκεκριμένη εγγύηση για ρευστότητα από την πλευρά του τραπεζικού συστήματος ως προς τον τουριστικό κλάδο και βεβαίως, από την άλλη πλευρά, είναι ένα πακέτο μέτρων το οποίο θα πρέπει να επανατοποθετεί τη χώρα μας ανταγωνιστικά όσον αφορά στην παγκόσμια τουριστική αγορά, την παγκόσμια τουριστική οικονομία.”

Σύμφωνα με πληροφορίες του Travel Daily News το ποσοστό που θα πάει στις τουριστικές επιχειρήσεις θα είναι το 10% δηλαδή συνολικά 1,5 δισ. ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024