Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤσολάκης: Πολύπλοκο το όλο σχέδιο αναπαράστασης της πτήσης του κυπριακού Boeing

Τσολάκης: Πολύπλοκο το όλο σχέδιο αναπαράστασης της πτήσης του κυπριακού Boeing

“Πάρα πολύ πολύπλοκο και θέλει πάρα πολλές λεπτομέρειες για να διευκρινιστούν” είναι το όλο σενάριο αναπαράστασηςτης μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους της Helios Airways, που στις 14 Αυγούστου συνετρίβη στο Γραμματικό, […]

Πάρα πολύ πολύπλοκο και θέλει πάρα πολλές λεπτομέρειες για να διευκρινιστούν” είναι το όλο σενάριο αναπαράστασης<...>της μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους της Helios Airways, που στις 14 Αυγούστου συνετρίβη στο Γραμματικό, όπως δήλωσε από τη Λάρνακα, όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, κ. Ακριβός Τσολάκης, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε προχτές με τα υπόλοιπα μελή της Επιτροπής. “Δεν μπορείς”, είπε χαρακτηριστικά, “να σηκώνεις αεροπλάνα στο αέρα και να μην έχεις ένα σχέδιο εγγεγραμμένο και λεπτομερέστατο”.

Σχετικά με τις συμπληρωματικές καταθέσεις που λαμβάνονται, ο κ. Τσολάκης σημείωσε ότι “όλες οι απορίες που δημιουργούνται, ελέγχονται σε βάθος, προκειμένου η διαφώτιση να είναι πλήρης και ό,τι λεχθεί να είναι τεκμηριωμένο”.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε “στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα συμπληρωθεί η κατεργασία και η ανάλυση των ευρημάτων των τμημάτων του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Γραμματικό, που εστάλησαν στις Η.Π.Α.. Σημείωσε ακόμα πως ο Ιατροδικαστής έχει επιταχύνει την εργασία του και μέχρι το τέλος του μήνα ή αρχές Νοεμβρίου θα έχουν συλλεχτεί όλα τα στοιχεία που χρειάζονται και πως παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα “η πορεία πάει πολύ καλά”.

Τέλος, ο κ. Τσολάκης ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι “η δουλειά της Διερευνητικής Επιτροπής τελειώνει την ημέρα που θα υποβληθεί το πόρισμα και από εκεί και πέρα”, όπως σημείωσε καθορίζουν οι νόμοι της κάθε χώρας, πως θα γίνει ο χειρισμός. Και κατέληξε λέγοντας ότι “όσοι λάβουν το πόρισμα της Επιτροπής θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο μέσα σε 60 ημέρες να μας το στείλουν πίσω και να μας πουν αν συμφωνούν ή όχι με ορισμένα σημεία, τα οποία εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συμπεριληφθούν στο τελικό πόρισμα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024