Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινάει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού την άλλη εβδομάδα

Ξεκινάει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού την άλλη εβδομάδα

Από τις 17 Αυγούστου αρχίζει η διανομή των πληροφοριακών φυλλαδίων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2000 το οποίο θα ισχύσει από τις 21 Αυγούστου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2000. Στο φετινό […]

Από τις 17 Αυγούστου αρχίζει η διανομή των πληροφοριακών φυλλαδίων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2000 το οποίο θα ισχύσει από<...> τις 21 Αυγούστου ως τις 31 Δεκεμβρίου 2000.
Στο φετινό Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού μπορούν να συμμετάσχουν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, υπό την προϋπόθεση πως δεν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας.
Η χορήγηση των δελτίων του κοινωνικού τουρισμού θα γίνει στις 21, 22 και 23 Αυγούστου 2000 από τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας τα οποία αναφέρονται στο πληροφοριακό φυλλάδιο.
Τα φυλλάδια, που θα διανέμονται από τα Γραφεία του ΕΟΤ<.> και τις Νομαρχίες όλης της χώρας, περιλαμβάνουν, επίσης, στοιχεία και πληροφορίες για τα ξενοδοχεία, και τα λοιπά καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κλπ.
Με βάση το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2000:

  • Η διάρκεια των διακοπών των δικαιούχων καθορίζεται από 5 έως 7 διανυκτερεύσεις.
  • Η ημερήσια επιδότηση του ΕΟΤ, κατ' άτομο, καθορίζεται σε 3.000 δρχ για τα ξενοδοχεία, σε 2.000 δρχ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και σε 700 δρχ για τα κάμπινγκ (για διανυκτέρευση και θέση σκηνής ή τροχόσπιτου). Στις τιμές αυτές περιλαμβάνονται όλες οι νόμιμες επιβαρύνσεις (ΦΠΑ κ.λ.π).
  • Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επιχειρήσεις ξενοδοχείων Πολυτελείας, Α', Β' και Γ' τάξης, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, καθώς και κάμπινγκ (ανεξαρτήτως τάξης), που λειτουργούν (με ειδικό σήμα του ΕΟΤ) σε όλη την Ελλάδα, εκτός από τις περιοχές της Αθήνας (πόλη) και των νομών Δωδεκανήσου, Θεσσαλονίκης, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Κυκλάδων και Χαλκιδικής.

Ειδικά για τη Σάμο το πρόγραμμα θα ισχύει για όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων και κάμπινγκ. Η ημερήσια επιδότηση του ΕΟΤ κατά άτομο ορίζεται, για τη Σάμο, σε 4.000 δρχ για τα ξενοδοχεία, 3.000 δρχ για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και σε 1.000 δρχ για τα κάμπινγκ. Ο αριθμός δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού που θα χορηγηθεί για την Σάμο θα είναι απεριόριστος.

Η συμμετοχή των δικαιούχων

Η τιμή συμμετοχής του δικαιούχου, στο πρόγραμμα, για παραμονή σε δίκλινο δωμάτιο με ιδιαίτερο λουτρό, θα καθορισθεί από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και θα είναι ενιαία για όλη την διάρκεια του προγράμματος.
Η τιμή θα δηλωθεί από την επιχείρηση στην αίτηση συμμετοχής της στο πρόγραμμα ως εξής:

  • Για διανυκτέρευση με πρωινό (για τα ξενοδοχεία) ή με ημιδιατροφή (για τα ξενοδοχεία που έχουν έγκριση υποχρεωτικής ημιδιατροφής).
  • Για απλή διανυκτέρευση (μόνο για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα).
  • Για τα κάμπινγκ η τιμή συμμετοχής του δικαιούχου που θα δηλωθε΄πι θα αφορά διανυκτέρευση με θέση τροχόσπιτου ή σκηνής.

Επισημαίνεται ότι το σύνολο της επιδότησης του ΕΟΤ και της συμμετοχής των δικαιούχων , αθροιστικά, δεν θα πρέπει να υπερβι την εγκεκριμένη τιμή "πόρτας&qριστικού καταλύματος.

Υποχρεώσειιχειρήσεων

Οι επιχειρηματίες οι οποίοιπεριλάβουν τις μονάδεςς στο πρόγραμμαα διαθέτουν στους ους δίκλινα δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό να παρέχουν όλες εξυπηρετήσεις, χωρίς καμία διάκριση απός υπόλοιπους πελάτες. Τα παιδιά κάτω 6 ετών (γεννηθέντα μετά 1.1.1995) ιούνδελτίου θα παραμένουν δωρεάν<στο ίδιοάτιο μες γονείςς. Ο οςιούέκπτωση 50% στην για τωινό ή το γεύμα που τυχόνλά τα απιδιά. Η σύνθεση πρωινού είναι ίδιααυτή πουπροσφέρεκαι σ άλλους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024