Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινούν την λειτουργία τους οι Θέρμες Πλατυστόμου Resort & Spa

Ξεκινούν την λειτουργία τους οι Θέρμες Πλατυστόμου Resort & Spa

Τις γιορτές των Χριστουγέννων ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο από τα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα που αποτελούν τις «Θέρμες Πλατυστόμου Resort & Spa», στο Πλατύστομα Φθιώτιδας ανάμεσα στην Λαμία και […]

Τις γιορτές των Χριστουγέννων ξεκινά τη λειτουργία του το πρώτο από τα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα που αποτελούν τις «Θέρμες Πλατυστόμου Resort & Spa», στο Πλατύστομα Φθιώτιδας ανάμεσα στην Λαμία και το Καρπενήσι. Το πρώτο<...>ξενοδοχείο 4 αστέρων απέχει 32 χλμ. από την Λαμία και περιλαμβάνει 63 δωμάτια (56 δίκλινα και 7 σουίτες) πλήρως εξοπλισμένα.

Οι ιαματικές πηγές Πλατυστόμου ήταν γνωστές στους αρχαίους Αινιάνες – (αρχαίο Θεσσαλικό φύλο, που κατοικούσε ανάμεσα στην Οίτη, Όθρυ και Τυμφρηστό). Κατά τους νεότερους χρόνους όμως γινόταν ευρεία χρήση των νερών αυτών, από τους κατοίκους της Φθιώτιδας, λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους. Πολλοί ερευνητές – ακόμα και από τα τέλη του 19ου αιώνα – επεσήμαναν την αξία των πηγών Πλατυστόμου και περιέγραψαν τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους.

Η εταιρία «ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ Α.Ε.» έχει εκμισθώσει από την ΕΤΑ (Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης) το Συγκρότημα των Ιαματικών Πηγών Πλατυστόμου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό, την ανακαίνιση και επέκταση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, καθώς και τον εξοπλισμό του Υδροθεραπευτηρίου με σύγχρονα μηχανήματα ώστε να καταστούν ιδανικές οι συνθήκες λουτροθεραπείας.

Με επένδυση της τάξης των 30.000.000 ευρώ σε 3 ξενοδοχειακές μονάδες αξιοποιούνται τα ιαματικά Λουτρά Πλατυστόμου, συνολικής εκτάσεως 800 στρεμμάτων, στο Δήμο Μακρακώμης, σε υψόμετρο 380 μ. με άριστο κλίμα καλοκαίρι – χειμώνα. Η δημιουργία SPA αλλά και συνεδριακού κέντρου ενισχύει τις μονάδες και αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα ιστορικά ιαματικά λουτρά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024