Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΙστορική συμφωνία WTTC και ΠΟΤ: Διεθνής συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τουριστικού τομέα
Οργανισμοί

Ιστορική συμφωνία WTTC και ΠΟΤ: Διεθνής συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τουριστικού τομέα

Ο Zurab Pololikashvili, γενικός γραμματέας του UNWTO με την Julia Simpson, πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του WTTC.

Οι δύο μεγάλοι παγκόσμιοι τουριστικοί φορείς ενώνονται για να προωθήσουν τα ταξίδια και τον τουρισμό.

Σε μια ιστορική συνάντηση, οι δύο κορυφαίοι ταξιδιωτικοί και τουριστικοί οργανισμοί στον κόσμο, που εκπροσωπούν τον παγκόσμιο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συμφώνησαν να συνεργαστούν σε μια σειρά βασικών στόχων.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης, που υπεγράφη από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) στην Υπουργική Σύνοδο της G20, στην Γκόα της Ινδίας, επικεντρώθηκε στην προώθηση της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο, προωθώντας παράλληλα τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ανάπτυξη ταλέντων και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο.

Μαζί, το WTTC και ο UNWTO θα προωθήσουν τον τουρισμό στην παγκόσμια και εθνική ατζέντα, ενώ παράλληλα θα εργαστούν για την πρόοδο των δεξιοτήτων, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων και τη μετάβαση σε έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τουριστικό τομέα.

Τα δύο μέρη θα προωθήσουν επίσης την ενδυνάμωση και την ένταξη των κοινοτήτων και θα συνεργαστούν γύρω από την ετοιμότητα, τη διαχείριση και την ανάκαμψη σε κρίσεις, αξιοποιώντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC δήλωσε: «Με την υπογραφή ενός ιστορικού νέου Μνημόνιου Συνεργασίας, το WTTC και ο UNWTO ξεκινούν μαζί ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας, ενώνοντας την τεχνογνωσία μας για να ανοίξουμε το δρόμο για ένα ευημερούν μέλλον στον τομέα Ταξιδίων και Τουρισμού. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή συνέργεια που θα διαμορφώσει το παγκόσμιο τοπίο, ανοίγοντας πόρτες σε ατελείωτες ευκαιρίες και ωφελώντας εξίσου ταξιδιώτες, επιχειρήσεις και προορισμούς».

Ο Zurab Pololikashvili, γενικός γραμματέας του UNWTO, υπογράμμισε: «Είμαστε ισχυρότεροι μόνο εάν εργαστούμε μαζί για να ανταποκριθούμε στις αλληλένδετες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Οι ισχυρές συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα είναι το θεμέλιο για τον μετασχηματισμό του τουρισμού και την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας -και η εδραίωση της συνεργασίας μας με το WTTC θα επιτύχει ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Ενώνουμε τις προσπάθειες για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον μέσω του τουρισμού».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024