Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC: Ο τουρισμός θα φέρει 1,9 τρισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία έως το 2033
Τουριστική πολιτική

WTTC: Ο τουρισμός θα φέρει 1,9 τρισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία έως το 2033

WTTC

“Πρόσκληση για Δράση” του WTTC στην ΕΕ για ενίσχυση του τουριστικού κλάδου στην Ευρώπη.

Σε μια αποφασιστική κίνηση για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) εξέδωσε μια “Πρόσκληση για Δράση” (“Call to Action”), ενθαρρύνοντας τα ενδιαφερόμενα μέρη της ΕΕ να υποστηρίξουν έναν τομέα που απασχολεί πάνω από 22 εκατ. άτομα και συνεισφέρει με 1,4 τρισ. ευρώ στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το “Κάλεσμα για Δράση” από τον παγκόσμιο οργανισμό τουρισμού υπογραμμίζει τρεις βασικούς τομείς εστίασης για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση του κλάδου που θα μπορούσε να συνεισφέρει με 1,9 τρισ. ευρώ στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2033. Το WTTC προβλέπει ότι έως το 2033, ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού θα φτάσει σε αυτό το τεράστιο νούμερο, που ισοδυναμεί με ένα στα δέκα ευρώ στην οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων (EIR) από το WTTC προέβλεψε επίσης ότι ο τομέας θα υποστηρίξει τη δημιουργία σχεδόν 4 εκατ. νέων θέσεων εργασίας έως το 2033, για να φτάσει τα 26,4 εκατομμύρια – μία στις οκτώ θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ΕΕ.

WTTC

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC Julia Simpson, με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή κα Έλενα Κουντουρά (Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – GUE/NGL).

Ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Το WTTC προτρέπει την ΕΕ να πραγματοποιήσει αξιολογήσεις επιπτώσεων της πολιτικής σχετικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας στον τομέα, διασφαλίζοντας ότι η μετάβαση σε ένα “πράσινο” και βιώσιμο μέλλον είναι εφικτή και συνεργάζεται με τον κλάδο για την επίτευξη του στόχου των καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2. Το “Κάλεσμα για Δράση” ενθαρρύνει τους ηγέτες της ΕΕ να εξετάσουν το ρόλο και τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη αναλάβει ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού, έτσι ώστε οποιαδήποτε μελλοντική περιβαλλοντική νομοθεσία να συμπληρώνει, αντί να εμποδίζει, το έργο που έχει ήδη αναληφθεί.

Υποστήριξη στην ευκολία διασυνοριακών ταξιδιών

Το WTTC είναι αφοσιωμένο στην υποστήριξη βελτιστοποιημένων πολιτικών που διευκολύνουν τα ομαλά, χωρίς προβλήματα ταξίδια, τονώνοντας την ανάπτυξη και δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. Ένα κρίσιμο στοιχείο αυτού είναι η απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης θεωρήσεων. Το WTTC προτρέπει την ΕΕ να συνεχίσει την προσπάθειά της για ταξίδια χωρίς βίζα και να άρει τα υπάρχοντα εμπόδια. Ακόμη, ενθαρρύνει την ΕΕ να εφαρμόσει το ήδη καθυστερημένο σύστημα εισόδου-εξόδου, για να εξασφαλίσει μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία ταξιδιού.

Ενίσχυση της ψηφιοποίησης του κλάδου

Η ψηφιοποίηση του τομέα είναι ζωτικής σημασίας και το WTTC προτρέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνει την υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής. Αυτό θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα, θα μειώσει το κόστος και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για ανάπτυξη και οικονομική ανάπτυξη. Η ΕΕ θα πρέπει να ακολουθήσει πολιτικές που επιτρέπουν τα “ανέπαφα” ταξίδια και να υποστηρίζουν την καινοτόμο εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ολόκληρο τον τομέα. Το WTTC θα υποστηρίξει την ΕΕ για να επιτρέψει την ψηφιοποίηση των διαβατηρίων, τον εξορθολογισμό των αιτήσεων για βίζα και καθ’όλη τη διαδρομή των ταξιδιωτών.

WTTC

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του “call for Action” του WTTC στις Βρυξέλλες. Στο βήμα η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC.

Η Julia Simpson, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: “Ο τομέας των Ταξιδιών και του Τουρισμού είναι βασικός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης στην ΕΕ και τα μέτρα στο πλαίσιο της Έκκλησής μας για Δράση θα εξασφαλίσουν ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται βιώσιμα, θα προσελκύει νέα ταλέντα και θα ευημερεί. Προτρέπουμε την ΕΕ να υιοθετήσει αυτές τις συστάσεις προς όφελος των επιχειρήσεων και των ταξιδιωτών παγκοσμίως. Καθώς ο κλάδος εκσυγχρονίζεται και ξεκλειδώνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ταξιδιών, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούμε να επιτύχουμε άνευ προηγουμένου ανάπτυξη”.

Αυτοί οι βασικοί τομείς, που σκιαγραφήθηκαν στην αρχή μιας νέας πολιτικής εποχής στην Ευρώπη, είναι κρίσιμοι για την πραγματιστική εφαρμογή της πολιτικής και υποστηρίζουν τον τομέα που χρειάζεται απεγνωσμένα.

Το “Call to Action” του WTTC τονίζει την ευκαιρία για τον τομέα Ταξιδιών και Τουρισμού της ΕΕ να παραμείνει ανταγωνιστικός και να επιτύχει περαιτέρω, διασφαλίζοντας τη συνεχή ανάπτυξη και ανθεκτικότητά του, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν αυτές οι ενέργειες.

WTTC Call to Action

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024