Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚύπρος: Πρόσκληση αιτήσεων για σχέδιο χορηγιών για εγκαταστάσεις υγείας και ευεξίας
Κύπρος

Κύπρος: Πρόσκληση αιτήσεων για σχέδιο χορηγιών για εγκαταστάσεις υγείας και ευεξίας

Η ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου.

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του Σχεδίου Χορηγιών για τη Δημιουργία και Εμπλουτισμό Εγκαταστάσεων και Υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, με σκοπό την προσέλκυση αυτού του είδους τουρισμού στην χώρα

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου, κατόπιν σχετικής Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοινώνει πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του Σχεδίου Χορηγιών για τη Δημιουργία και Εμπλουτισμό Εγκαταστάσεων και Υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας, Ευεξίας, Αποκατάστασης, Προσβασιμότητας και Αυτόνομης Υποβοηθούμενης Διαβίωσης σε Ξενοδοχεία και Τουριστικά Καταλύματα με στόχο την Προσέλκυση Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες της παρούσας προκήρυξης ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ.

«Απώτερος σκοπός του Σχεδίου είναι η παροχή οικονομικής στήριξης σε υφιστάμενα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα προκειμένου να μπορούν να προσελκύουν ολόχρονα τουρισμό υγείας, ευεξίας, αποκατάστασης, αυτόνομης υποβοηθούμενης διαβίωσης, αλλά και να καταστούν στην ολότητά τους προσβάσιμα και φιλικά προς άτομα με οποιουδήποτε είδους αναπηρία», αναφέρεται.

Το Σχέδιο, προστίθεται, θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Μέτρου C3.1I8 «Ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας του τομέα του τουρισμού με έμφαση στην ύπαιθρο, καθώς και στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές» του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου και θα χρηματοδοτηθεί από το Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024