Τελευταία νέα
ΑρχικήΤο πρώτο επιχειρηματικό γεγονός για την κρουαζιέρα στη Μέση Ανατολή γίνεται στο Νουμπάι
Seatrade Cruise Middle East Convention

Το πρώτο επιχειρηματικό γεγονός για την κρουαζιέρα στη Μέση Ανατολή γίνεται στο Νουμπάι

Στο Ντουμπάι και μόνο, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που το επισκέπτονται έχει υπερτετραπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλώνει ο Chris Hayman, πρόεδρος της Seatrade.

Ο δυναμικός τομέας της κρουαζιέρας και οι ευκαιρίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζει στα μεγάλα λιμάνια κρουαζιέρας της Μέσης Ανατολής βρίσκονται στο προσκήνιο σε ένα διήμερο πρόγραμμα συναντήσεων των ηγετών της βιομηχανίας σήμερα, στο ξενοδοχείο The Meydan, στο Ντουμπάι.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την κυβέρνηση του Ντουμπάι, το Υπουργείο Τουρισμού και Εμπορικού Μάρκετινγκ (DTCM), το Dubai Cruise Terminal και την εταιρεία DP World. Η Seatrade Cruise Middle East Convention προσελκύει τους σημαντικότερους “παίκτες” της κρουαζιέρας και των διεθνών φορέων της, που ανυπομονούν να μιλήσουν για τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις του τουρισμού κρουαζιέρας, καθώς τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση-ρεκόρ στις αφίξεις επιβατών στους κόμβους της περιοχής και θετική ανάπτυξη των δεικτών για τη σεζόν του 2012.

“Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Μέση Ανατολή έχει δει σημαντική ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στην περιοχή, με περισσότερες εταιρείες από ποτέ να θέλουν να αναπτυχθούν στην περιοχή ή να επεκτείνουν τα δρομολόγιά τους σε αυτό το συναρπαστικό μέρος του κόσμου. Το γεγονός αυτό έχει τοποθετήσει τη βιομηχανία κρουαζιέρας ως ένα αναπόσπαστο τμήμα της μελλοντικής στρατηγικής ανάπτυξης των βασικών κόμβων τουρισμού της περιοχής”, δήλωσε ο Chris Hayman, πρόεδρος της Seatrade και διοργανώτριας της Seatrade Cruise Middle East Convention.

“Εκτός από το Ντουμπάι, το οποίο είναι ένα κομβικό σημείο για τον τουρισμό κρουαζιέρας, το Άμπου Ντάμπι, το Ομάν και τα άλλα λιμάνια κρουαζιέρας στην περιοχή ανέφεραν αύξηση του αριθμού επισκεπτών κρουαζιέρας κατά τους τελευταίους μήνες. Εν τω μεταξύ, στην Ερυθρά Θάλασσα, λιμάνια προσελκύουν επίσης σημαντικούς αριθμούς κρουαζιερόπλοιων και οι προοπτικές για τα λιμάνια της βόρειας Αφρικής είναι πιθανό να ενισχυθούν, με την επέκταση της χειμερινής σεζόν κρουαζιέρας στη Μεσόγειο”, πρόσθεσε ο Hayman.

Στο Ντουμπάι και μόνο, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που το επισκέπτονται έχει υπερτετραπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του DTCM, και με πρόβλεψη για αύξηση του αριθμού επιβατών κρουαζιέρας στο Port Rashid σε 50.000 ετησίως, φθάνοντας τους 625.000 επισκέπτες το 2015, έναντι συνολικά 425.000 που αναμένονται το 2011.

Με συνεχιζόμενη δέσμευση από τις διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας, όπως η Costa Cruises, η Royal Caribbean International και η AIDA Cruises, το λιμάνι Mina Zayed του Άμπυ Ντάμπι θα αυξήσει τη χωρητικότητά του για τη σεζόν του 2012, μετά και την απόφαση της MSC Cruises να το χρησιμοποιήσει ως βάση για το 59.000 τόνων πλοίο της “MSC Lirica” από τον προσεχή Οκτώβριο, προσθέτοντας έτσι έως και 39.000 ετήσιες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην περιφερειακή αγορά.

Ακόμη, σχεδιάζοντας τον χειμώνα του 2012-13, το κρουαζιερόπλοιο της TUI Cruises, “Mein Schiff 2” θα κάνει το ντεμπούτο του στη Μέση Ανατολή με εβδομαδιαίες μετ’επιστροφής κρουαζιέρες από Ντουμπάι προς Ομάν, Άμπου Ντάμπι και Μπαχρέιν. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού του Ομάν και του λιμένος Mina Qaboos Port, οι αφίξεις των επιβατών στο Μουσκάτ προβλέπεται να υπερβούν τις 300.000 μέχρι το 2015, με την υποστήριξη επενδύσεων σε έργα υποδομής που θα μεταμορφώσουν τις παρούσες εγκαταστάσεις της πρωτεύουσας σε ένα καθαρά λιμάνι κρουαζιέρας. Αλλά και το Άμπου Ντάμπι και η Ντόχα έχουν στα σχέδιά τους την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων κρουαζιέρας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024