Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑρχές του 2006 η δημοπράτηση για τα έργα του αεροδρομίου της Σητείας

Αρχές του 2006 η δημοπράτηση για τα έργα του αεροδρομίου της Σητείας

Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης για τα κατασκευαστικά έργαστο διεθνές αεροδρόμιο της Σητείας (Κρήτη), όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, […]

Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης για τα κατασκευαστικά έργα<...>στο διεθνές αεροδρόμιο της Σητείας (Κρήτη), όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λασιθίου, κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Να σημειωθεί ότι οι πόροι για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου είχαν εξασφαλιστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση και η πρώτη δημοπράτηση του είχε γίνει τον Ιούνιο του 2004, κατόπιν απόφασης του τότε αρμόδιου Υπουργού, κ. Χρίστου Βερελή, αλλά λόγω ασυνεννοησίας ανάμεσα στα Υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ το έργο καθυστέρησε σημαντικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα `Κρήτη TV`, ενδιαφέρον για τη χρήση του αεροδρομίου είχε εκδηλώσει το καλοκαίρι, που μας πέρασε, η γνωστή γερμανική εταιρία τουρισμού ΤUI με έγγραφό της προς την Πολιτική Αεροπορία ζητώντας να ενημερωθεί αν οι κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου επαρκούν για να ξεκινήσει η μεταφορά τουριστών με πτήσεις τσάρτερ.

Ωστόσο, στην παρούσα κατάσταση το συγκεκριμένο αεροδρόμιο παρότι έχει ένα σύγχρονο αεροδιάδρομο, δεν διαθέτει κτιριακές υποδομές που να πληρούν τα διεθνή standards, προκειμένου να δεχτεί την πίεση των πτήσεων τσάρτερ, με αποτέλεσμα το γερμανικό πρακτορείο TUI να `παγώσει` το καλοκαίρι που πέρασε τα σχέδιά του, μεταθέτοντας τις όποιες σκέψεις για οργανωμένη δραστηριοποίηση στην περιοχή μετά την ολοκλήρωση των υποδομών.

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι για τη δημιουργία του αεροδρομίου της Σητείας αρκετοί δημότες της πόλης δώρισαν οικόπεδα, ενώ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αεροδιάδρομος ο Δήμος προχώρησε στην απαλλοτρίωση παρακείμενων εκτάσεων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν χώρους υποδοχής και υπόστεγα θα χρηματοδοτηθούν πλήρως από πόρους που διαχειρίζεται το υπουργείο Μεταφορών. Με την κατασκευή των κτιρίων αναμένεται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο αεροδρόμιο ανοίγοντας ουσιαστικά την αυλαία του μαζικού τουρισμού στη Σητεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024