Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑξιοποίηση των βουλγαρικών αερολιμένων Βάρνας & Μπουργκάς

Αξιοποίηση των βουλγαρικών αερολιμένων Βάρνας & Μπουργκάς

Στη διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων παραχώρησης με τις εταιρίες που κατέθεσαν προσφορές για την αξιοποίηση των βουλγαρικών αεροδρομίων της Βάρναςκαι του Μπουργκάς, βρίσκεται το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, […]

Στη διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων παραχώρησης με τις εταιρίες που κατέθεσαν προσφορές για την αξιοποίηση των βουλγαρικών αεροδρομίων της Βάρνας<...>και του Μπουργκάς, βρίσκεται το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας, όπως ανακοίνωσε ο Βούλγαρος Υπουργός, κ. Πέταρ Μουταφτσίεφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της `Ντέβνικ`, η αρμόδια επιτροπή αποφάσισε να επανεξετάσει την καταλληλότητα των προσφορών που κατατέθηκαν, διαδικασία που γνωστοποιήθηκε στη γερμανική υποψήφια Fraport AG Frankfurt Airport Services Worldwide, στη γαλλική Vinci Concession-Vinci Airports, στη γερμανική Hochtief Airport GmbH και στη δανέζικη εταιρία Copenhagen Airports.

Οι υποψήφιοι `μνηστήρες` έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της επιτροπής σε διάστημα 14 ημερών, ενώ σε περίπτωση που δεν το πράξουν, τότε η βουλγαρική κυβέρνηση θα κληθεί να ανακοινώσει τις εταιρίες που θα προχωρήσουν στη διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων παραχώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (SAC) της Βουλγαρίας αποφάσισε πρόσφατα να ακυρώσει τη σύμβαση που είχε υπογραφεί με τη δανέζικη εταιρία Copenhagen Airports, (λόγω παρατυπιών της τελευταίας κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού), ύστερα από προσφυγές που κατέθεσαν οι έτεροι διεκδικητές των δύο αεροδρομίων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λόγω της καλής γεωγραφικής τους θέσης, αλλά και ενόψει της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ε.Ε., πιθανότατα το 2007, τα δύο αεροδρόμια έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Πρόσφατα, η EBRD ανακοίνωσε ότι όταν τα δικαστήρια της Βουλγαρίας επιλύσουν το θέμα με τις συμβάσεις παραχώρησης, είναι έτοιμη να επενδύσει πάνω από 40 εκατ. ευρώ στα δύο αεροδρόμια της Μαύρης Θάλασσας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024