Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕλάχιστη η μείωση της επιβατικής κίνησης των αεροδρομίων σύμφωνα με τους αερολιμενάρχες

Ελάχιστη η μείωση της επιβατικής κίνησης των αεροδρομίων σύμφωνα με τους αερολιμενάρχες

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ενημέρωσης αερολιμεναρχών, όπου έγινε ο απολογισμός του 2001 σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων αλλά και τον εκσυγχρονισμό των αερολιμένων και των συστημάτων εναέριας κυκλοφορίας, […]

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας ενημέρωσης αερολιμεναρχών, όπου έγινε ο απολογισμός του 2001 σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων αλλά και τον<...> εκσυγχρονισμό των αερολιμένων και των συστημάτων εναέριας κυκλοφορίας, επισημάνθηκε ότι οι επιπτώσεις του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου στις αερομεταφορές της Ελλάδας ήταν τελείως 'ανώδυνες'.

Συγκεκριμένα, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η επιβατική κίνηση για το 2001 παρουσίασε μείωση της τάξης του 1%, η οποία οφείλεται στη μείωση της κίνησης στο εσωτερικό δίκτυο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε στις συντονισμένες ενέργειες που απαιτούνται με ορίζοντα το 2004 όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Περαιτέρω, οι αερολιμενάρχες όλων των αερολιμένων της Ελλάδας συζήτησαν για την εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου της Ελλάδας όσον αφορά στην ασφάλεια των πτήσεων με τους διεθνείς κανονισμούς μέσα από νόμους, τροποποιήσεις νόμων, Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί ήδη, είτε βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας.

Ακόμα, βαρύτητα δόθηκε στην αναβάθμιση των υποδομών τόσο σε επίπεδο αερολιμένων, όσο και εναερίου κυκλοφορίας. Ήδη είναι σε εξέλιξη ένα πενταετές πρόγραμμα ύψους άνω των 400 δισ. δρχ., που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη τριετία.

Τέλος, η προσοχή των αερολιμεναρχών εστιάστηκε στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη σταδιακή μείωση των δραστηριοτήτων στο Ελληνικό και το κλείσιμο του αεροδρομίου στις 20 Μαρτίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024