Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπέκταση κτιρίων και πίστας στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Χανίων

Επέκταση κτιρίων και πίστας στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Χανίων

Με την ολοκλήρωση των δύο έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Κρατικό Αερολιμένα “Δασκαλογιάννης” των Χανίων, την επέκταση των κτιρίων του αεροσταθμού και της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών, ο τουρισμός του […]

Με την ολοκλήρωση των δύο έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Κρατικό Αερολιμένα "Δασκαλογιάννης" των Χανίων, την<...> επέκταση των κτιρίων του αεροσταθμού και της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών, ο τουρισμός του νομού αναμένεται να αυξηθεί.

Η επέκταση της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών και του πάρκου καυσίμων, προϋπολογισμού 1,55 δισεκατομμυρίων δραχμών βρίσκεται πολύ κοντά στη φάση της δημοπράτησής του από την Υπηρεσία Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα περίπου έτος μετά τη δημοπράτηση.

Το έργο της επέκτασης των κτιρίων του Αεροσταθμού, προϋπολογισμού 5 δισ. δραχμών, βρίσκεται ακόμη στη φάση των διαδικασιών σύνταξης της προκήρυξης, για δημοπράτηση της σχετικής μελέτης.

Τα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων του Αερολιμένα Χανίων προγραμματίστηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επειδή από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της, προέκυψε ότι το αεροδρόμιο των Χανίων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται σε οριακό σημείο από άποψη δυνατότητας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και διακίνησης επιβατών. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των έργων το αεροδρόμιο θα είναι έτοιμο να δεχθεί μεγαλύτερο αριθμό ναυλωμένων πτήσεων. Ο στόχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι η κάλυψη των αναγκών του Αερολιμένα Χανίων τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024