Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ IATA βραβεύει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Η IATA βραβεύει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Tη δυναμική είσοδο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος“ στην κατηγορία των κορυφαίων αεροδρομίων στον κόσμο σηματοδοτεί μια ξεχωριστή διάκριση, μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου. […]

Tη δυναμική είσοδο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος<.>“ στην κατηγορία των κορυφαίων αεροδρομίων στον κόσμο<...> σηματοδοτεί μια ξεχωριστή διάκριση, μόλις ένα χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τα ετήσια αποτελέσματα της ανεξάρτητης έρευνας του Διεθνή Οργανισμού Αερομεταφορών (IATA<.>) για το 2001, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατατάσσεται στη δεύτερη θέση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (μετά το αεροδρόμιο “Vantaa” του Ελσίνκι) και στην τρίτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο (προηγείται το αεροδρόμιο του Ντουμπάι) στη βασική κατηγορία “Συνολική Ικανοποίηση Επιβατών”, για αεροδρόμια με μέγιστη επιβατική κίνηση μέχρι 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης από την ΙΑΤΑ των τιμητικών αποτελεσμάτων για την Ελλάδα και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το περιοδικό “Airport World” διοργάνωσε με λαμπρότητα, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2002, την απονομή των βραβείων “Αριστεία για τις υπηρεσίες αεροδρομίου”, στο μεγαλοπρεπές μέγαρο Schwarzenberg της Βιέννης. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, Δρ Γιάννης Παράσχης, ο οποίος παρέλαβε ως επικεφαλής της αποστολής τα δύο αριστεία, δήλωσε:

“Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη διπλή βράβευση του αεροδρομίου μας. Η κατάκτηση της 2ης θέσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και της 3ης παγκοσμίως επισφραγίζει με ιδανικό τρόπο την επιτυχημένη και αρμονική συνεργασία όλων των μελών της αεροδρομιακής μας κοινότητας. Είμαστε υπερήφανοι που το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Ελλάδας βρίσκεται, ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, ανάμεσα στα κορυφαία αεροδρόμια στον κόσμο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανεξάρτητη έρευνα της ΙΑΤΑ “Global Monitor Survey” αποτελεί το βασικό εργαλείο μέτρησης του επιπέδου ικανοποίησης των πελατών αεροδρομίων σε παγκόσμια κλίμακα. Με βάση τις απόψεις των επιβατών, τα 52 πιο σημαντικά αεροδρόμια από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την περιοχή Ασίας – Ωκεανίας / Mέσης Ανατολής αξιολογήθηκαν σε διάφορες κατηγορίες υπηρεσιών. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του, πρώτευσε μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων σε κατηγορίες όπως “Ευκολία προσανατολισμού μέσα στο χώρο του αεροδρομίου / Σήμανση”, “Ευκολία στην ανταπόκριση με άλλες πτήσεις”, “Χώροι εστίασης”, “Άνετοι χώροι παραμονής / επιβίβασης” και “Ευκολία στη στάθμευση”, “Καθαριότητα κτιρίου αεροσταθμού”, “Θεώρηση διαβατηρίου”, “Χώροι υγιεινής”.

Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την έρευνα του Διεθνή Οργανισμού Αερομεταφορών για το 2001, είναι ενδεικτικά της αναγνώρισης από το επιβατικό κοινό του υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών που προσφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Παράλληλα, η έρευνα της ΙΑΤΑ αντανακλά τη σταθερή πορεία του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” προς την καθιέρωσή του ως ένα από τα καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά αεροδρόμια στον κόσμο, επισημαίνει ανακοίνωση του ΔΑΑ.

Στη φωτογραφία: Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Δρ Γιάννης Παράσχης παραλαμβάνει το αριστείο για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024