Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚλειστή παραμένει η νέα αίθουσα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κλειστή παραμένει η νέα αίθουσα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κλειστή παραμένει η νέα αίθουσα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου `Νίκος Καζαντζάκης`, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικώνότι θα άνοιγε την περασμένη Παρασκευή, καθώς όπως διαπιστώθηκε υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα, σε ότι έχει […]

Κλειστή παραμένει η νέα αίθουσα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου `Νίκος Καζαντζάκης`, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών<...>ότι θα άνοιγε την περασμένη Παρασκευή, καθώς όπως διαπιστώθηκε υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα, σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια, καθώς και με τα τεχνολογικά συστήματα εξοπλισμού.

Το πρόβλημα της ασφάλειας έχει να κάνει, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πατρίς`, με την παράβλεψη του κατασκευαστή των ανελκυστήρων να τοποθετήσει σε αυτά συστήματα κλειδώματος, με αποτέλεσμα να έχει ο καθένας πρόσβαση σε χώρους απαγορευτικούς για το κοινό, γεγονός που θα προκαλούσε ακόμη περισσότερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου.

Όπως δήλωσε σχετικά ο προϊστάμενος του αερολιμενικού ελέγχου κ. Γιώργος Καρκάνης “το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι υπήρχαν κάποιες πόρτες, κάποια ασανσέρ που οδηγούν στο υπόγειο, χωρίς να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Ζητήσαμε από ειδικό να κλείσει αυτές τις προσβάσεις, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση από μη ελεγχόμενο χώρο σε ελεγχόμενο”. Ενώ, όπως ανέφερε “υπήρξαν και κάποια άλλα προβλήματα που αντιμετώπιζε η αίθουσα, τα οποία ήταν γνωστά εκ των προτέρων, και αφορούσαν στα οπτικοακουστικά συστήματα, στα μόνιτορ για το τσεκάρισμα των επιβατών, το χώρο δηλαδή που θα τσεκάρει η κάθε αεροπορική εταιρία”.

Τέλος, σημειώνεται ότι η νέα αίθουσα θα είναι χώρος τσεκαρίσματος με 14 επιπλέον check-in counters, θα υπάρχουν 2 είσοδοι για τις αναχωρήσεις εσωτερικού και τις κοινοτικές χώρες, ενώ θα υπάρχουν 3 έξοδοι για την πίστα (gates).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024