Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜε προβλήματα αύριο η λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου

Με προβλήματα αύριο η λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου

Με προβλήματα θα κυλήσει η αυριανή μέρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αφού οι φορείς και οι κάτοικοι του δήμου Νέας Αλικαρνασσού έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις, θέλοντας να εκφράσουν κατά αυτό […]

Με προβλήματα θα κυλήσει η αυριανή μέρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, αφού οι φορείς και οι κάτοικοι του δήμου Νέας Αλικαρνασσού<...> έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις, θέλοντας να εκφράσουν κατά αυτό τον τρόπο την έντονη διαμαρτυρία τους στην Κυβέρνηση και να καταστήσουν σαφές το αίτημα τους για απομάκρυνση του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί από τη Δημοτική Αρχή, αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου, να υψωθούν από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, στα 50 μέτρα περιμετρικά του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου τεράστια μπαλόνια με περίμετρο έως δέκα μέτρων, παρεμποδίζοντας κατά αυτό τον τρόπο τη λειτουργία του αεροδρομίου `Ν. Καζαντζάκης`, αφού τα αεροσκάφη δε θα μπορούν να προσγειωθούν αλλά και να απογειωθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της `Κρήτη TV`, στα μπαλόνια, που θα είναι δεμένα στο έδαφος, θα αναγράφονται διάφορα συνθήματα, όπως `Όχι στον κίνδυνο, στο θόρυβο, στη μόλυνση, στην υποβάθμιση: μεταφορά αεροδρομίου, δικαίωμα στη ζωή`.

Όπως ήταν φυσικό, το θέμα της κινητοποίησης απασχόλησε και τη συζήτηση, που είχαν προχτές ο δήμαρχος Αλικαρνασσού κ. Βαγγέλης Σισαμάκης και ο νέος αερολιμενάρχης κ. Μανόλης Σφακιανάκης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης που πραγματοποίησαν. Ο κ. Σφακιανάκης, μάλιστα δήλωσε ότι “οι αεροναυτιλλόμενοι θα ενημερωθούν για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, ώστε να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους”. Ενώ, σημείωσε ότι “το θετικό είναι ότι συμπτωματικά τις συγκεκριμένες ώρες δεν υπάρχει προγραμματισμένη κίνηση από άποψη δρομολογίων. Υπάρχει μόνο μια απογείωση. Αυτή μπορεί να εκτελεστεί από την άλλη πλευρά της πίστας, εφόσον βεβαίως το επιτρέψουν οι άνεμοι”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024