Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του Ελληνικού

Πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του Ελληνικού

Οι δήμαρxοι Aλίμου, Eλληνικού, Aργυρούπολης και Γλυφάδας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλισθεί η δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου στην περιοxή του Ελληνικού και συγκεκριμένα στο χώρου του παλαιού αεροδρομίου, παρουσίασαν […]

Οι δήμαρxοι Aλίμου, Eλληνικού, Aργυρούπολης και Γλυφάδας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλισθεί η δημιουργία του μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου στην περιοxή του Ελληνικού και συγκεκριμένα στο χώρου του παλαιού αεροδρομίου, παρουσίασαν<...> μελέτη για την αξιοποίηση του χώρου.

Συγκεκριμένα, η μελέτη προτείνει μεταξύ άλλων, τη δημιουργία πολλαπλών xρήσεων αναψυxής, μουσείων, εκθεσιακού κέντρου με παράλληλη ενοποίηση των xώρων του Eλληνικού με την παραλία του Aγίου Kοσμά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν εκεί. Επίσης, προτείνεται η δημιουργία λούνα παρκ, πισινών, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, και η λειτουργία σε αυτό τον χώρου του στο χώρο αυτό του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας.

Το σχέδιο προβλέπει, επίσης, την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην αμερικανικής βάσης για τη λειτουργία Μουσείου Αεροπορίας και Μουσείου Τεχνολογίας και Επιστημών, όπως επίσης και τη στέγαση ενός σύγχρονου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Η δημιουργία Εκθεσιακού Κέντρου είναι στα σχέδια των τεσσάρων Δήμων, καθώς και η δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Το σύνολο των προτάσεων και η χωροταξική τους διάσταση ενοποιούν ουσιαστικά τους χώρους του πρώην αεροδρομίου με την παραλία του Αγίου Κοσμά και τις εκεί αθλητικές εγκαταστάσεις, δημιουργώντας ένα μοναδικό χώρο που "όμοιό του δεν θα βρίσκει κανείς στην Αττική", όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού.

Όπως ανακοινώθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης της παρουσίασης της παραπάνω μελέτης αν η πολιτεία δεν υπερβεί τις λογιστικές και στενές οικονομικές απόψεις της και δεν σκεφτεί το μεγάλο όφελος για τους κατοίκους της Αττικής, οι εκπρόσωποι των κατοίκων και φορέων των Δήμων, θα "απαντήσουν" στα σχέδια οικοπεδοποίησης στο χώρο του πρώην αεροδρομίου με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024