Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥπουργείο Ανάπτυξης: Κίνητρα για επενδύσεις στα ξενοδοχεία

Υπουργείο Ανάπτυξης: Κίνητρα για επενδύσεις στα ξενοδοχεία

Αυξημένες επιδοτήσεις και περισσότερα κίνητρα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ειδικές τουριστικές μονάδες προβλέπονται στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ειδικότερα οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει […]

Αυξημένες επιδοτήσεις και περισσότερα κίνητρα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ειδικές τουριστικές μονάδες προβλέπονται στις διατάξεις<...> του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει προβλέπουν: -Για τη δημιουργία ή επέκταση ξενοδοχείων Α' κατηγορίας και πολυτελείας το ποσοστό επιχορήγησης, επιδότησης τόκων και επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης αυξάνεται από 15% σε 20% για την Γ΄ ζώνη και από 25% σε 30% για την Δ΄ ζώνη.
Για τη δημιουργία υδροθεραπευτηρίων και μονάδων θεραπευτικού τουρισμού η επιδότηση ανέρχεται στο 40%.
Για τη μετατροπή παραδοσιακών κτισμάτων σε ξενοδοχειακές μονάδες τα ποσοστά ενίσχυσης, που είναι ενιαία σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνουν: επιχορήγηση 45%, επιδότηση τόκων 45% και επιχορήγηση χρηματοδοτικής μίσθωσης 45% η εναλλακτικά φορολογική απαλλαγή 100%.
Όσον αφορά στα κέντρα διακοπών και παραθερισμού αλλοδαπών, με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα να νομιμοποιηθούν, δηλαδή να λάβουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ για τη λειτουργική μορφή με την οποία ανεγέρθηκαν ή για την πιο συγγενική λειτουργική μορφή και κατατάσσονται σε αντίστοιχη με τις προδιαγραφές τους ή στην κατώτερη τάξη των καταλυμάτων της μορφής αυτής.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το 75% τουλάχιστον της πελατείας τους να είναι αλλοδαποί ή Έλληνες μονίμως εγκατεστημένοι στην Αλλοδαπή.

Επίσης με τις διατάξεις προβλέπονται ενισχύσεις για τις μονάδες χαμηλών κατηγοριών μέχρι και Γ΄ κατηγορία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024