Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ τουρισμός της Κρήτης ελέγχεται από μονοπωλιακούς οργανισμούς

Ο τουρισμός της Κρήτης ελέγχεται από μονοπωλιακούς οργανισμούς

O τουρισμός της Κρήτης ελέγχεται από μονοπωλιακούς οργανισμούς επεσήμανε ο κ. Νίκος Αικατερινίδης, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Λασιθίου. Ο κ. Αικατερινίδης στην εισήγηση του […]

O τουρισμός της Κρήτης<.> ελέγχεται από μονοπωλιακούς οργανισμούς επεσήμανε ο κ. Νίκος Αικατερινίδης, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αναπληρωτής<…> Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Λασιθίου.

Ο κ. Αικατερινίδης στην εισήγηση του κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Λασιθίου πρότεινε τη συνεργασία ελληνικών ιδιωτικών εταιριών charters καθώς και της Ολυμπιακής με μικρότερους τουριστικούς οργανισμούς του εξωτερικού που πουλάνε Ελλάδα ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο τουριστικό μας προϊόν και από τους πελάτες που δεν ανήκουν στον λεγόμενο μαζικό τουρισμό.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε ομόφωνα ύστερα από πρόταση των τριών Ενώσεων Ξενοδόχων του Νομού να προταθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου να δίνεται ποσοστό από τα τέλη παρεμπιδημούντων άμεσα στη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.

Παράλληλα, συζητήθηκε αν κρίνεται σκόπιμη η παρουσία της ΝΕΤΠ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και επισημάνθηκε για άλλη μία φορά ότι επιβάλλεται η σωστή εκπροσώπηση και η ενίσχυση της συμμετοχής με στοιχεία πολιτιστικά (κρητική κουζίνα, προϊόντα, κ.α.). Αποφασίσθηκε να προταθεί στους Δήμους η ανάληψη της εκπροσώπησης του νομού σε ορισμένες εκθέσεις με έμπειρους υπαλλήλους των Δημοτικών Επιχειρήσεων Τουρισμού. Επίσης, τονίσθηκε η ανεπάρκεια σε έντυπο διαφημιστικό υλικό που παρατηρήθηκε την προηγούμενη διαφημιστική περίοδο στις εκθέσεις.

Αποφασίσθηκε η έκδοση φυλλαδίου σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων των επισκεπτών του νομού καθώς και για τον τρόπο επιλογής του τουριστικού προορισμού.

Ζητήθηκε η άμεση συνεργασία των Δήμων για την έκδοση των διαφημιστικών εντύπων της Επιτροπής καθώς και για τη σήμανση των φυσιολατρικών διαδρομών.

Επισημάνθηκε το πρόβλημα της ηχορύπανσης που αντιμετωπίζουν οι πόλεις του νομού και ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση των Δήμων για την εφαρμογή κυκλοφοριακών δακτυλίων τις νυχτερινές ώρες.

Τέλος, αποφασίσθηκε η συνεργασία με το κέντρο τουριστικών υπηρεσιών του Δήμου Λίπαρι στην Ιταλία για την δημιουργία ενός δικτύου μεσογειακών τουριστικών προορισμών με στόχο την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUMEDIS για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024