Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλλάδα: Μικρά και ενδιαφέροντα…

Ελλάδα: Μικρά και ενδιαφέροντα…

@ Έως το 2004 η Κύπρος θα διαθέτει 4.000 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής. Ήδη προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για τη δημιουργία 6 μαρινών, τις οποίες όμως οι επιχειρηματίες ή εταιρίες που […]

@ Έως το 2004 η Κύπρος θα διαθέτει 4.000 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής<...>. Ήδη προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για τη δημιουργία 6 μαρινών, τις οποίες όμως οι επιχειρηματίες ή εταιρίες που θα αναλάβουν την κατασκευή και εκμετάλλευσή τους θα τις επιστρέψουν στο κράτος με όλες τις εγκαταστάσεις μετά το πέρας της σύμβασης.

@ Την ανυπαρξία της κυβερνητικής πολιτικής στα θέματα της ναυτιλίας κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής στη διάρκεια επίσκεψή του στον Πειραιά χθες. 'Είναι βέβαιο' τόνισε ο κ. Καραμανλής, 'ότι δεν έχει διαμορφωθεί καμία πολιτική στον τομέα της ναυτιλίας και για το λόγο αυτό ο κλάδος είναι προβληματικός' ενώ υπογράμμισε ότι για την ασφάλεια των επιβατών πρέπει να θεσπιστούν αυστηροί κανόνες.
Για τον Πειραιά ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι χρειάζεται μία πολιτική ανάπτυξης και ότι πρέπει να υπάρχουν κίνητρα ώστε η ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη να μη δείχνει εικόνα ερήμωσης και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη.

@ Τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες συγκεντρώνουν το περισσότερο ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας, σύμφωνα με έρευνα του ΙΤΕΠ, φτάνοντας στο 21% του συνόλου. Όσον αφορά όμως στην ποιότητα πρώτη έρχεται η Κρήτη που συγκεντρώνει το 25% των ξενοδοχείων πολυτελείας και το 21% Α΄ κατηγορίας.
Η Αθήνα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των μεγάλων σε δυναμικότητα κλινών που ανέρχεται στο18%, ενώ με ποσοστό 10% ακολουθούν η Χαλκιδική η Πιερία και οι Σποράδες.

@ Το υψηλότερο χρέος ανά ξενοδοχείο παρουσιάζεται στην Περιφέρεια Αιγαίου με 91,3 εκ. δρχ. και ακολουθεί η Ήπειρος με 87,4 εκ. δρχ. Αντιθέτως χαμηλό εμφανίζεται το χρέος ανά ξενοδοχείο στη Μακεδονία (1,9 εκατ. δρχ.), ενώ τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης δεν εμφανίζουν χρεωστικές υποχρεώσεις.

@ Με πρόσφατη απόφαση του Γ.Γ. ΕΟΤ αναπροσαρμόζονται τα παράβολα υπέρ του Οργανισμού για τον έλεγχο ιδιωτικών μελετών τουριστικών καταλυμάτων και καθορίζονται παράβολα για τον έλεγχο σχεδίων εγκατάστασης ειδικής τουριστικής υποδομής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλλάδα: Μικρά και ενδιαφέροντα…

Ελλάδα: Μικρά και ενδιαφέροντα…

@ Τα νέα βήματα στην επικοινωνιακή πολιτική αλλά και οι ενέργειες που έγιναν για την περαιτέρω τουριστική προβολή του Δήμου Δίου παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή. […]

@ Τα νέα βήματα στην επικοινωνιακή πολιτική αλλά και οι ενέργειες που έγιναν για την περαιτέρω τουριστική προβολή του<...> Δήμου Δίου παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για τη νέα αφίσα την οποία επιμελήθηκε ο δάσκαλος και φωτογράφος Γ. Δημητριάδης, η οποία απεικονίζει μέρος του αρχαιολογικού χώρου του Δίου με φόντο τις κορυφές του Ολύμπου και του τουριστικού εντύπου του Δήμου που περιέχει φωτογραφικό υλικό από τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα του Δήμου και πληροφόρηση σε Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε επίσης και η ίδρυση της ιστοσελίδας του Δήμου στο διαδίκτυο που απαντά στη διεύθυνση www.dimos.diou.gr . Στην ιστοσελίδα εκτός από τις πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Δήμου και τη διεκπεραίωση κάποιων γραφειοκρατικών υποθέσεων, παρουσιάζονται και τα αξιοθέατα της περιοχής με πολλές φωτογραφίες και χάρτες.

@ Το 3ο τακτικό περιβαλλοντικό συνέδριο της στα Πιέρια διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ) σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πιερίων το περασμένο Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου.
Σκοπός του συνεδρίου ήταν αφενός να παρουσιαστεί η φυσική, ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα των Πιερίων και αφετέρου να καταγραφούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα και να υποβληθούν προτάσεις για την επίλυσή τους.

@ Ημερίδα με θέμα "Προστασία του Ολύμπου και ανάπτυξη των παρολύμπιων περιοχών" πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Λιτόχωρου Πιερίας. Η ημερίδα έγινε με τη συμμετοχή όλων των παρολύμπιων δήμων σε μία προσπάθεια να συντονιστούν οι ενέργειες για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του βουνού, το οποίο θα υλοποιήσει ο νέος φορέας των εθνικών πάρκων του Ολύμπου, στον οποίο θα συμμετέχουν οι παρολύμπιοι δήμοι και θα διοικείται από 11μελές διοικητικό συμβούλιο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024