Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟργή Διβάνη (ΕΞΑ) για απαξιωτικό δημοσίευμα για την αθηναϊκή ξενοδοχειακή υποδομή

Οργή Διβάνη (ΕΞΑ) για απαξιωτικό δημοσίευμα για την αθηναϊκή ξενοδοχειακή υποδομή

Σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών (ΕΞΑ), κ. Σπύρος Διβάνης απάντησε με επιστολή του στο κυριακάτικο δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο “21ος αιώνας και αθηναϊκή ξενοδοχειακή υποδομή” όπου […]

Σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών (ΕΞΑ<.>), κ. Σπύρος Διβάνης απάντησε με επιστολή του στο κυριακάτικο δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο "21ος αιώνας και αθηναϊκή ξενοδοχειακή υποδομή"<...> όπου φιλοξενούσε ολοσέλιδη επιστολή του Ομίλου Λασκαρίδη. Απαντώντας ο πρόεδρος, κάνει λόγο για "προσπάθεια (από τον Όμιλο Λασκαρίδη) εξωραϊσμού σκανδαλωδών διεκδικήσεων προνομιακής μεταχείρισης με σκοπό την εξυπηρέτηση ατομικών οικονομικών συμφερόντων, όπως η αύξηση του συντελεστή δόμησης από 0,6 στο 1,8 ή άλλα χαριστικής φύσης αιτήματα. Δηλαδή, πράξεις, νοοτροπίες, και συμπεριφορές που υπέσκαψαν την οικονομία της χώρας και υποβάθμισαν το φυσικό και πολιτιστικό της περιβάλλον". Η επιστολή συνεχίζει αναφέροντας:

Ο Όμιλος Λασκαρίδη, επικαλούμενος τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, επιθυμεί να επιστρέψει η χώρα στη θεσμική ρευστότητα της περιόδου της δικτατορίας, όταν χορηγούσαν οι αρμόδιοι παρεκκλίσεις κατά το δοκούν και μάλιστα προβάλλει αυτή την επιθυμία ως εύλογο και δίκαιο συμπέρασμα.

Τα επιχειρήματα που επιστρατεύονται στην επιστολή σχετικά με την υστέρηση της Αθήνας σε νέα ξενοδοχεία πολυτελείας και οι ατυχείς συγκρίσεις με άλλες πόλεις δεν ευσταθούν αφού η Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει περάσει μεγάλη τουριστική κρίση με συνέπεια να κλείσουν πολλά καταλύματα, ενώ η μέση πληρότητα των υφισταμένων ξενοδοχειακών μονάδων παραμένει στο 54% παρά τις προσδοκίες λόγω των Αγώνων του 2004.

Η απαξιωτική αναφορά στην υπάρχουσα ξενοδοχειακή υποδομή της Αθήνας σαφώς δηλώνει εσκεμμένη άγνοια ότι η πλειονότητα των καταλυμάτων στην Ελλάδα έχει κτισθεί με τις τεχνικές προδιαγραφές του ΕΟΤ, οι οποίες είναι από τις αυστηρότερες στην Ευρώπη και ότι τα τελευταία χρόνια οι ξενοδόχοι των Αθηνών έχουν επιδοθεί σε σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού τόσο των εγκαταστάσεων όσο και των παρεχομένων υπηρεσιών.

Η ξενοδοχειακή επένδυση που προωθεί ο Όμιλος στο Μαρούσι και που παινεύεται για τα δωμάτια των 50τμ και τις 2.000 θέσεις πάρκινγκ, όπως και η αναφορά στο 'θαύμα' κατ' αυτό της Θεσσαλονίκης, συνειρμικά παραπέμπει σε ξενοδοχεία τύπου Las Vegas με δωρεάν διαμονή για 'δυνατούς παίκτες'. Αυτό άλλωστε διαφημίζει ο όμιλος στις παράπλευρες στήλες των εφημερίδων και πιθανόν μια τέτοιου τύπου τουριστική ανάπτυξη οραματίζεται.

Ο ισχυρισμός του Ομίλου ότι ταλαιπωρείται επί τρία χρόνια για την πραγματοποίηση της επένδυσης του στο Μαρούσι είναι καθ' όλα ψευδής, αφού επιτρέπεται η κατασκευή ξενοδοχείων στην περιοχή, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα ανεγερθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, γεγονός που αποτελούσε προφανώς εμπόδιο για τον Όμιλο.

Είναι προκλητικό όμως να προσφέρει ως αντάλλαγμα την δωρεάν φιλοξενία κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες αξίας, όπως διατείνεται 1,2 δισ. δρχ. για να επιτύχει την αύξηση της δομημένης επιφάνειας των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων κατά 50.000 τμ. Δηλαδή αξίας πάνω από 60 δισ. δρχ. Αν πραγματικά ο όμιλος επιθυμεί διακαώς να υπηρετήσει το Ολυμπιακό Ιδεώδες, κανείς δεν τον εμποδίζει, αντιθέτως τον προτρέπουμε να γίνει χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντιπαρερχόμαστε τις αναφορές στην ιδιοτέλεια του προέδρου της Ένωσης και της ομάδας του, τις οποίες, θα κλιθεί ο Όμιλος να τις τεκμηριώσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Τέλος, οι απειλές που εκτοξεύει ο Όμιλος ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή του ξενοδοχείου είτε το θελήσουμε είτε όχι, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Πολιτεία δεν θα δεχθεί να επαναληφθεί έναντι οποιουδήποτε κόστους για τη χώρα το εγχείρημα του Φλοίσβου, το οποίο η τότε υπουργός Ανάπτυξης κ. Βάσω Παπανδρέου προς τιμήν της απέτρεψε με σωτήρια παρέμβαση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024