Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔύσκολες χρονιές έρχονται για την αεροπορική βιομηχανία

Δύσκολες χρονιές έρχονται για την αεροπορική βιομηχανία

Οι παγκόσμιες επικρατούσες συνθήκες των ημερών μας δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις αεροπορικές εταιρίες, στις οποίες ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, προκαλώντας και τις ανάλογες συνέπειες. Έτσι, […]

Οι παγκόσμιες επικρατούσες συνθήκες των ημερών μας δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις<...> αεροπορικές εταιρίες, στις οποίες ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, προκαλώντας και τις ανάλογες συνέπειες.

Έτσι, μετά τις τελευταίες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου και τον πολλαπλασιασμό των αεροπορικών εταιριών είναι σχεδόν εύλογο και απόλυτα λογικό το συμπέρασμα ότι έρχονται δύσκολα χρόνια για την αεροπορική βιομηχανία.

Από την μία ο ανταγωνισμός οδηγεί τις εταιρίες σε μείωση των τιμών τους στα εισιτήρια και από την άλλη η συνεχώς ανοδική πορεία τιμής του πετρελαίου, τις αναγκάζει να προβούν σε αυξήσεις, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Μία λοιπόν, από τις αεροπορικές εταιρίες, που ήρθαν αντιμέτωπες με αυτό το δίλημμα είναι και η χαμηλού κόστους εταιρία `easyJet`, της οποίας αν και η αύξηση του αριθμού των επιβατών συνέβαλε στην ενίσχυση της ετήσιας κερδοφορίας της προειδοποίησε ότι “βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο ιδιαίτερα δύσκολες χρονιές, καθώς οι έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές των εισιτηρίων, την ώρα που “καλπάζουν” οι τιμές των καυσίμων”.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι “η `easyJet` θα πρέπει να εστιάσει στην περαιτέρω μείωση του κόστους, ώστε να αντεπεξέλθει σε έναν μάλλον δύσκολο χειμώνα για τους αερομεταφορείς χαμηλού κόστους της Ευρώπης”.

Αξίζει, ωστόσο να αναφερθεί ότι τα προ φόρων κέρδη της `easyJet` ανήλθαν στα 62,2 εκατ. Στερλίνες (115,6 εκατ. δολάρια) στη διάρκεια του οικονομικού έτους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, έναντι κερδών ύψους 51,5 εκατ. δολαρίων της αντίστοιχης περσινής χρονιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, κ. Ray Webster, επανέλαβε τις προβλέψεις για δύσκολες συνθήκες εν όψει της χειμερινής περιόδου, ενώ προέβλεψε και αυτός ότι οι δύο επόμενες χρονιές θα είναι δύσκολες για την αεροπορική βιομηχανία, καταλήγοντας στο ότι “η αστάθεια στις τιμές πετρελαίου, σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές πιέσεις, καθιστούν αδύνατη την πρόβλεψη κερδοφορίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024