Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileE-ticketing από τη Sabre Hellas

E-ticketing από τη Sabre Hellas

H Sabre Hellas, πρωτοπόρος στην τεχνολογία της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, εισάγει το Electronic Ticketing στην ελληνική αγορά, έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις 4 Αυγούστου, κατόπιν έγκρισης από την ΙΑΤΑ. […]

H Sabre Hellas, πρωτοπόρος στην τεχνολογία της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, εισάγει το Electronic Ticketing στην ελληνική αγορά, έχοντας<...> ξεκινήσει τη λειτουργία του από τις 4 Αυγούστου, κατόπιν έγκρισης από την ΙΑΤΑ.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο της Sabre είναι μία νέα πραγματικότητα που δεν καθιστά απαραίτητη την έκδοση κουπονιών, αφού τα απαραίτητα στοιχεία παραμένουν στους υπολογιστές της εταιρίας, μέχρι την έκδοση της κάρτας επιβίβασης στο αεροδρόμιο. Στις ΗΠΑ το ηλεκτρονικό εισιτήριο αντικαθιστά με ταχείς ρυθμούς, το αντίστοιχο χάρτινο που αποδίδεται στον τελικό καταναλωτή. To 1997, το 14% των αεροπορικών εισιτηρίων δόθηκε στους τελικούς αποδέκτες με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ ένα χρόνο μετά, το αντίστοιχο ποσοστό έφτασε το 42%. Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κυμαίνεται μεταξύ 55-60%.

Ο επιβάτης παρουσιάζεται απ` ευθείας στο αεροδρόμιο, με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του, όπου τα ηλεκτρονικά εκδοθέντα κουπόνια είναι διαθέσιμα για το check-in. Με τον τρόπο αυτόν παρέχεται απόλυτη ασφάλεια, εφόσον το εισιτήριο είναι αδύνατον να χαθεί, να ξεχαστεί ή να κλαπεί. Επιπλέον ο επιβάτης μπορεί να ελέγχει τη διαδικασία της κράτησής του εξ αποστάσεως, από το φορητό του υπολογιστή, μέσω web, e-mail κ.λπ.

Στο Electronic Ticketing της Sabre στην Ελλάδα συνεργάζονται οι ακόλουθες αεροπορικές εταιρίες: Air France, British Airways, Αmerican Airlines, KLM, Lufthansa, Swiss Air Lines, United Airlines καθώς επίσης και η Alitalia, που θα συμμετάσχει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η υπηρεσία αφορά ΙΑΤΑ γραφεία, χωρίς όμως περιορισμό όσον αφορά τον τύπο εκτύπωσης εισιτηρίων (OPTAT ή ATB2). Επιγραμματικά, επίσης αναφέρουμε ότι στη Βρετανία έχουν ήδη ενταχθεί στο σύστημα 18 αεροπορικές εταιρίες, στη Γαλλία 12, στη Γερμανία 15, στην Ιταλία 13, κ.λπ.

Το Electronic Ticketing της Sabre αναβαθμίζει τις υπηρεσίες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, αυξάνει την παραγωγικότητα, μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό τους κόστος. Συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό εισιτήριο προσφέρει ευελιξία και χρηστικότητα για τον ταξιδιώτη, μιας και δε χρειάζεται να ανησυχεί αν θα χάσει ή θα ξεχάσει το εισιτήριό του. Ταυτόχρονα του επιτρέπει κράτηση της τελευταίας στιγμής και το αποδεικτικό του εισιτηρίου του μπορεί να αποσταλεί με φαξ, ταχυδρομείο ή e-mail.

Παράλληλα το ηλεκτρονικό εισιτήριο της Sabre περιορίζει σημαντικά το λειτουργικό κόστος έκδοσης και διανομής των εισιτηρίων για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, αφού το κόστος έκδοσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι περίπου 1ευρώ έναντι 6-8 ευρώ του συμβατικού, το οποίο περιλαμβάνει όχι μόνο το χάρτινο απόκομμα, αλλά και το κόστος παράδοσής του στον ταξιδιώτη ταχυδρομικώς ή με courier. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι περιορίζεται σημαντικά το κόστος αποθήκευσης προηγούμενων αποκομμάτων.

H Sabre Hellas, καινοτόμος στις ηλεκτρονικές κρατήσεις εισιτηρίων, πιστεύει πως το Electronic Ticketing θα αποτελέσει αφενός ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρίας και αφετέρου θα βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες και τις παροχές της Sabre στον ταξιδιώτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024