Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕπίδειξη στον αθηναϊκό ουρανό των Red Arrows

Επίδειξη στον αθηναϊκό ουρανό των Red Arrows

Μια εντυπωσιακή επίδειξη στον αθηναϊκό ουρανό θα πραγματοποιήσει την προσεχή Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2006, το διάσημο ακροβατικό σμήνος της Βασιλικής Αεροπορίαςτης Μεγάλης Βρετανίας, Red Arrows, με αεροσκάφη Hawk της BAE […]

Μια εντυπωσιακή επίδειξη στον αθηναϊκό ουρανό θα πραγματοποιήσει την προσεχή Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2006, το διάσημο ακροβατικό σμήνος της Βασιλικής Αεροπορίας<...>της Μεγάλης Βρετανίας, Red Arrows, με αεροσκάφη Hawk της BAE Systems, μαγεύοντας για ακόμη μια φορά τους θεατές του, έπειτα από το περσινό πρώτο Διεθνές Air Show `Αρχάγγελος 2005`, που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία πάνω από την παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.

Οι Red Arrows θα χρωματίσουν τον ουρανό κόκκινο, άσπρο και μπλε, ως μέρος της Περιοδείας `Eastern Arrow tour` (επιχορηγούμενη από την BAE Systems), που πραγματοποιούν στην Ινδία, στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη.

Υπό την ηγεσία του Ελληνικής καταγωγής Επισμηναγού Dicky Patounas, η Περιοδεία περιλαμβάνει επιδείξεις και στην Ιορδανία, στην Ινδία, στο Ομάν, στο `Αμπου Ντάμπι, στο Μπαχρέιν, στη Σαουδική Αραβία και στην Ισπανία.

Ο Επισμηναγός Patounas δήλωσε: Είναι τιμή μας που μας προσκαλούν να πραγματοποιήσουμε επίδειξη ξανά στην Ελλάδα. Οι Red Arrows είναι πρεσβευτές της Βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Μεγάλης Βρετανίας και στοχεύουμε στην επίδειξη της Βρετανικής τελειότητας, όπου και αν πραγματοποιούμε επιδείξεις. Η επίδειξή μας αποτελεί προϊόν υψηλής κατάρτισης ανθρώπων στον αέρα και στο έδαφος και ενός αξιόπιστου, εύκολο στους ελιγμούς αεροσκάφος, όπως το Hawk της BAE Systems. Είμαστε ευτυχείς που συνοδεύουμε την τελευταία έκδοση του αεροσκάφους Hawk σε αυτή την περιοδεία και αισθανόμαστε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι πωλήσεις του αεροσκάφους θα συνεχίσουν την παγκόσμια επιτυχία”.

Εκ μέρους της BAE Systems, ο Υπεύθυνος Πωλήσεων του αεροσκάφους Hawk, κ. Mike Rudd, δήλωσε: Το αεροσκάφος Hawk της BAE Systems και οι Red Arrows είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένοι και συνώνυμοι της τελειότητας. Είναι λοιπόν λογικό οι Red Arrows να συνοδεύουν την τελευταία έκδοση του αεροσκάφους Hawk σε αυτή την περιοδεία, καθώς το αεροσκάφος ανταποκρίνεται ιδανικά σε όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες εκπαιδευτικών αεροσκαφών”.

Σήμερα, η νέα γενιά των αεροσκαφών Hawk, επιλεγμένη και από τη Βασιλική Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία, την Πολεμική Αεροπορία της Νότιας Αφρικής, την Ινδική Πολεμική Αεροπορία και την Πολεμική Αεροπορία του Μπαχρέιν, αποτελεί τον πυρήνα των πιο εξελιγμένων εκπαιδευτικών μαχητικών συστημάτων στον κόσμο. Οι απόφοιτοι του αεροσκάφους Hawk περνούν ανώδυνα στα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής όπως το Typhoon, το Gripen, το F-35 Joint Strike Fighter και το Sukhoi 30.

Η απαράμιλλη απόδοση του αεροσκάφους Hawk, η αξιοπιστία, η εύκολη συντήρηση και η δια βίου υποστήριξη έχουν αποδειχθεί εν υπηρεσία και έχουν ως αποτέλεσμα τα χαμηλά κόστη κύκλου ζωής που αποδεικνύονται ως καίριοι παράγοντες για επαναληπτικές παραγγελίες από τους υπάρχοντες χειριστές. Νικητής των τελευταίων πέντε μεγάλων διαγωνισμών για εκπαιδευτικά αεροσκάφη προκεχωρημένης εκπαίδευσης, το αεροσκάφος Hawk της BAE Systems ελκύει το ενδιαφέρον μελλοντικών πελατών από όλο τον κόσμο, διαβεβαιώνοντας ότι το πρώτο σε πωλήσεις εκπαιδευτικό αεροσκάφος του κόσμου θα συνεχίσει να πετά ψηλά για τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον της υποστήριξης της BAE Systems, η Περιοδεία των Red Arrows υποστηρίζεται και από τον Βρετανικό Οργανισμό Αμυντικών Εξαγωγικών Υπηρεσιών -Defence Export Services Organisation (DESO)- και την Rolls Royce, την κατασκευάστρια εταιρία του κινητήρα Adour Mk 951.

Υπενθυμίζεται ότι η εντυπωσιακή επίδειξη των Red Arrows πάνω από τον Αθηναϊκό ουρανό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 17.30, οπότε ας στρέψουμε όλοι τα κεφάλια μας στον ουρανό και ας απολαύσουμε το θέαμα!

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024