Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜεγάλη η ζήτηση εμπορικών αεροσκαφών στα επόμενα 20 χρόνια

Μεγάλη η ζήτηση εμπορικών αεροσκαφών στα επόμενα 20 χρόνια

“Κατά 9% θα αυξάνεται ετησίως στα επόμενα 20 χρόνια η κίνηση των αεροπορικών εταιριών της Κίνας, με αποτέλεσμα η ζήτηση των αεροσκαφών να φτάσει τις 2.300, καθώς η χώρα αυτή […]

“Κατά 9% θα αυξάνεται ετησίως στα επόμενα 20 χρόνια η κίνηση των αεροπορικών εταιριών της Κίνας,<...> με αποτέλεσμα η ζήτηση των αεροσκαφών να φτάσει τις 2.300, καθώς η χώρα αυτή αναμένεται να είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη” σύμφωνα με στοιχεία, που ανακοινώθηκαν στην τελευταία εικοσαετή Πρόβλεψη Αγοράς του τομέα Πολιτικής Αεροπορίας της Rolls – Royce, στα πλαίσια του συνεδρίου Speednews στο Los Angeles. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω αναφορά περιλαμβάνει προβλέψεις για τη ζήτηση αεροσκαφών και κινητήρων για βασικές και περιφερειακές αεροπορικές εταιρίες, εταιρικά jets, στην περίοδο 2005 – 2024.

Η πρόβλεψη καλύπτει αεροσκάφη, που κυμαίνονται σε μέγεθος από μικρά επιχειρησιακά jets μέχρι τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες. Μεγάλη ζήτηση προβλέπεται για όλο το φάσμα αεροσκαφών, με αυξανόμενη απελευθέρωση αεροπορικών εταιριών και αεροδρομίων σε πολλές διεθνείς και εγχώριες αγορές.

Από την άλλη, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να αναπτύσσεται κατά 3% ετησίως, δημιουργώντας ζήτηση για πάνω από 7.000 νέα εμπορικά αεροσκάφη με την αντικατάσταση του υπάρχοντος στόλου και με την ανάπτυξη νέου στόλου.

Συνολικά, στα επόμενα 20 χρόνια, η Rolls-Royce προβλέπει μια παγκόσμια αγορά για 96.000 νέους κινητήρες πολιτικών αεροσκαφών, αξίας 550 δισ. δολαρίων, με παρόμοια πρόβλεψη για τις ευκαιρίες υπηρεσιών συντήρησης μετά την πώληση. Περίπου 63.000 κινητήρες, αξίας 495 δισ. δολαρίων, αναμένονται να παραδοθούν σε εμπορικές αεροπορικές εταιρίες κατά την συγκεκριμένη περίοδο, με περαιτέρω 33.000 κινητήρες, αξίας 55 δισ. δολαρίων, που απαιτούνται για τις αγορές εταιρικών jets.

Πάνω από το 40% της προβλεπόμενης ζήτησης αφορά στον τομέα των αεροσκαφών με διπλό διάδρομο, όπου η οικογένεια των κινητήρων Trent της Rolls – Royce έχει κερδίσει το μισό μερίδιο της αγοράς νέας γενιάς. Αυτός ο τομέας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, καθοδηγούμενος κυρίως από την ραγδαία ανάπτυξη της Ασιατικής αγοράς.

Στην αγορά των εταιρικών jets, η Rolls – Royce προβλέπει 15.400 παραδόσεις αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των 3.650 αεροσκαφών, που ανήκουν στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρησιακών jets, όπως οι οικογένειες αεροσκαφών μεγάλου βεληνεκούς Bombardier και Gulfstream, που είναι εξοπλισμένες με τους κινητήρες BR710 της Rolls – Royce.

Τέλος, να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι η Rolls – Royce έχει αυξήσει το αγοραστικό της μερίδιο στις παραγγελίες κινητήρων για επιχειρησιακά jets λιγότερο από 10% τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε μέχρι και τον περασμένο χρόνο, η αύξηση έφτασε το 40%. Αυτή η επιτυχία, η οποία βασίστηκε σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική επένδυσης στην τεχνολογία και στη δυνατότητα δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού χαρτοφυλακίου του προϊόντος, έχει επιφέρει αύξηση κατά 32% στους εγκατεστημένους κινητήρες, με ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις πτητικές ώρες των κινητήρων. Αυτή η αύξηση των πτητικών ωρών του στόλου των κινητήρων της Rolls – Royce υποστηρίζει τις ευκαιρίες για τις υπηρεσίες συντήρησης μετά την πώληση. Οι κινητήρες, που θα παραδοθούν τα επόμενα 20 χρόνια δημιουργούν την πιθανότητα για περαιτέρω διεύρυνση της αγοράς, αξίας περίπου 500 δισ. δολαρίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024