Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσταση μόνιμης γραμματείας του ΟΣΕΠ στην Ελλάδα για θέματα τουρισμού

Σύσταση μόνιμης γραμματείας του ΟΣΕΠ στην Ελλάδα για θέματα τουρισμού

Δεκτή έγινε τελικά η πρόταση του Έλληνα Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, για την σύσταση μόνιμης γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) στην Ελλάδα

Δεκτή έγινε τελικά η πρόταση του Έλληνα Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου<...>, για την σύσταση μόνιμης γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) στην Ελλάδα, που κατατέθηκε στα πλαίσια της Διάσκεψης των Υπουργών Τουρισμού του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Ρόδο.

Σχετικά με την πορεία της Διάσκεψης, ο κ. Αβραμόπουλος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε σκέψεις, προβληματισμούς αλλά και να λάβουμε μια σειρά από αποφάσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι, ότι μέσα από τον τουρισμό αρχίζουν να αναπτύσσονται πολιτικές, που φέρνουν πλησιέστερα τους λαούς της περιοχής. Στόχος, είναι με το χρόνο η περιοχή αυτής της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, να εξελιχθεί σε έναν φιλόξενο τουριστικό προορισμό. Με την ευκαιρία της σημερινής μας συνάντησης, πρότεινα και έγινε αποδεκτό – εναπόκειται στους διπλωματικούς διαύλους πλέον για να το υλοποιήσουν – η χώρα μας να φιλοξενήσει μια Ειδική Γραμματεία του Οργανισμού αυτού για την τουριστική συνεργασία. Όπως παρατηρήσατε, όλοι χαιρέτισαν αυτή την πρόταση. Και εδώ είναι ακριβώς που σημαντικό ρόλο παίζουν, η εμπειρία, που έχει αποκομίσει η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, οι μεγάλες της δυνατότητες αλλά κυρίως, το δυναμικό νέο ξεκίνημα, που συνοδεύει τον ελληνικό τουρισμό και που θέλει τη χώρα μας να περνάει μπροστά και να γίνεται ηγέτιδα δύναμη στις τουριστικές πρωτοβουλίες. Η Ρόδος, για άλλη μια φορά μας φιλοξένησε με εγκαρδιότητα. Θέλω να πιστεύω, ότι τέτοιου είδους συναντήσεις συμβάλλουν όχι μονάχα στην τουριστική ανάπτυξη αλλά και στη διεθνή προβολή και στο κύρος της χώρας μας. Πάνω από όλα όμως, φέρνουν κοντά λαούς και πολιτισμούς μιας περιοχής, η οποία δοκιμάστηκε στο παρελθόν από ανταγωνισμούς και σκληρές εθνικιστικές συγκρούσεις. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν. Μια νέα εποχή προβάλλει στον ορίζοντα και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών των πρωτοβουλιών, στην υπηρεσία της ειρήνης και της συνεργασίας”.

Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε στους δημοσιογράφους ότι “ήταν μια συνάντηση, που είχε να κάνει με διεθνείς συνεργασίες. Το ότι έγινε όμως στη Ρόδο, είναι μια άμεση συμβολή στην προβολή της φιλόξενης αυτής γωνιάς της πατρίδας μας και όχι μόνο”.
Όσον αφορά στην ατζέντα των συζητήσεων, ο Έλληνας Υπουργός τόνισε ότι “τέθηκαν όλες οι μορφές της τουριστικής δραστηριότητας. Κυρίως όμως, ανεδείχθησαν τα κοινά πλαίσια συνεργασίας, που θέλουν τις χώρες της περιοχής να συνεννοούνται και να συνεργάζονται για την προβολή τους και για την τουριστική τους ανάπτυξη. Μιλήσαμε και για το κλασσικό πρότυπο του τουρισμού, αλλά και για τις νέες μορφές τουρισμού. Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι, ότι όλα τα μέλη της Διάσκεψης κατανοούν και αναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα του τουρισμού, μέσα από τον πολιτισμό και το περιβάλλον, στην υπηρεσία πάντοτε της ανάπτυξης και της προόδου. Ο τουρισμός, στην εποχή της παγκοσμιότητας των πραγμάτων, βγαίνει μπροστά, ανοίγοντας δρόμους για καλύτερη συνεννόηση, κατανόηση και καλύτερη γνωριμία ανάμεσα στους λαούς.

Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα της έκδοσης βίζας, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ορισμένων χωρών, που επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας, ο κ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, είπε χαρακτηριστικά ότι “η χώρα μας υπόκειται στις συμβατικές της υποχρεώσεις και αναφέρομαι εδώ στη ζώνη Σένγκεν. Αυτό δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε. Παρόλα αυτά, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να περιορίζονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και κυρίως, να μην ταλαιπωρούνται όλοι εκείνοι, που θέλουν να επισκεφθούν την πατρίδα μας. Ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα, που βγήκε από τις συζητήσεις, είναι, ότι η Ελλάδα είναι ένας εκ των πρώτων επιθυμητών προορισμών για εκατομμύρια συνανθρώπους μας από αυτή την περιοχή του κόσμου και από άλλες περιοχές. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω, ότι με τη νέα στρατηγική, που υιοθέτησε η χώρα μας και χάρις σε μια επικοινωνιακή πολιτική, που ήδη έχει αρχίσει να δίνει αποτελέσματα, η Ελλάδα περνάει το κατώφλι της σταθεροποίησης, η οποία σταθεροποίηση προαναγγέλλει και την ανάκαμψη. Βέβαια, για όλα αυτά χρειάζεται σκληρή δουλειά, καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης, τουριστική παιδεία και αναβάθμιση των υπηρεσιών. Η ποιότητα είναι αυτή, που θα κρίνει την ανταγωνιστική ικανότητα του ελληνικού τουρισμού στο μέλλον και εκεί είναι που εστιάζει, η πολιτική που υιοθετούμε”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024