Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροσγείωση αεροσκάφους της United Airlines στις ΗΠΑ εξαιτίας ύποπτου επιβάτη

Προσγείωση αεροσκάφους της United Airlines στις ΗΠΑ εξαιτίας ύποπτου επιβάτη

Συνεχίζουν τα σκληρά μέτρα προστασίας στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, οι ελεγκτές του οποίου προσγειώνουν αεροπλάνα ακόμα και με μια υπόνοια για ύποπτο επιβάτη. Έτσι έγινε και σε μία πτήση […]

Συνεχίζουν τα σκληρά μέτρα προστασίας στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, οι ελεγκτές του οποίου προσγειώνουν αεροπλάνα ακόμα και με μια υπόνοια<...> για ύποπτο επιβάτη. Έτσι έγινε και σε μία πτήση της United Airlines η οποία προσγειώθηκε αμέσως. Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) στις ΗΠΑ Νίκος Μελέντες δήλωσε ότι “το συγκεκριμένο αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας United Airlines, βρισκόταν σε πτήση από το Λονδίνο όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι ένας από τους επιβάτες του, βρισκόταν στις λίστες παρακολούθησης υπόπτων τρομοκρατών και έτσι αναγκάσαμε το αεροσκάφος να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μπάνγκορ του Μέιν. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος μετέβη στο διεθνές αεροδρόμιο Dulles της Ουάσινγκτον και όπως ανακοινώθηκε, το όνομα του επιβάτη είναι Γιουσούφ Ισλάμ, που δεν είναι άλλος από τον Κατ Στίβενς, του ποπ τραγουδιστή της δεκαετίας του 70″.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι την Τρίτη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρίες να της παραδώσουν εντός ενός μήνα καταλόγους με πληροφορίες, σχετικά με τα εκατ. των ανθρώπων οι οποίοι ταξίδεψαν στις ΗΠΑ αεροπορικώς, ώστε να δοκιμάσει ένα νέο σύστημα αναγνώρισης επιβατών που μπορεί να θέτουν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας. Μάλιστα, η TSA πρότεινε η παράδοση των σχετικών δεδομένων ονομάτων, διευθύνσεων και άλλων στοιχείων που συλλέγονται στα συστήματα κρατήσεων από 77 εταιρίες να γίνει υποχρεωτική με ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Έτσι, όλα τα στοιχεία θα μπορούν να συγκρίνονται με μια νέα λίστα παρακολούθησης υπόπτων, που συντέθηκε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, πληροφοριών και ασφαλείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα συγκρίνονται με στοιχεία από ιδιωτικές βάσεις δεδομένων που χρησιμοποιούν τράπεζες, δανειοδοτικοί κ.ά. οργανισμοί για την διασταύρωση και εξακρίβωση τους.

Η δοκιμή αυτή θα γίνει το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα σχέδια της Αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ το νέο σύστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη άνοιξη.

“Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την ασφάλεια των αερομεταφορών”, δήλωσε ο διευθυντής της TSA, κ. Ντέιβιντ Στόουν. “Προωθούμε ένα ζωτικό εργαλείο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”, πρόσθεσε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024