Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑποχωρεί από την προεδρία της easyJet o Στέλιος Χατζηιωάννου

Αποχωρεί από την προεδρία της easyJet o Στέλιος Χατζηιωάννου

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία της easyJet εντός του 2003 ανακοίνωσε ο γνωστός επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηιωάννου. Η αποχώρηση Χατζηιωάννου θα γίνει έπειτα από πιέσεις διεθνών θεσμικών επενδυτών […]

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία της easyJet<.> εντός του 2003 ανακοίνωσε ο γνωστός επιχειρηματίας<...> Στέλιος Χατζηιωάννου. Η αποχώρηση Χατζηιωάννου θα γίνει έπειτα από πιέσεις διεθνών θεσμικών επενδυτών που επιθυμούν οργανωτική αναδιάταξη.

Μετά την εξάπλωση της εταιρίας κρίθηκε αναγκαίο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της να μην έχει τον έλεγχο των μετοχών και να είναι ανεξάρτητος. Στη θέση του θα αναλάβει ο Sir Colin Chandler που είναι αυτή την στιγμή αντιπρόεδρος.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε ότι "η εταιρία, που όλο και δυναμώνει, διαθέτει μια ομάδα διοίκησης πολύ δυνατή που έχει επικεφαλής τον Ray Webster τον γενικό διευθυντή της easyJet. Ο κ. Webster γνωρίζει την εταιρία από τα πρώτα της βήματα, θα συνεχίσει να την οδηγεί ψηλά, και θα με βοηθήσει να αποχωρήσω. Παρόλα αυτά θα παραμείνω κύριος μέτοχος της για αρκετό ακόμα καιρό. Όμως, όπως έχω ήδη ανακοινώσει πολλές φορές δεν έχω έσοδα από πουθενά αλλού και μιας και πρέπει να τροφοδοτήσω οικονομικά διάφορα άλλα σχέδια που έχω θα είμαι αναγκασμένος να πουλήσω διάφορες μετοχές στο μέλλον. Όπως έχω χαρακτηριστικά πει 'Πρέπει να πουλήσω το παρελθόν μου για να στηρίξω οικονομικά το μέλλον μου'. Είναι ένα σημάδι ωριμότητας για μια νέα εταιρία να έχει πρόεδρο ανεξάρτητο από τους μετόχους και είμαι ευτυχής που ο Sir Colin Chandler δέχθηκε αυτή την θέση. Η μεγάλη εμπειρία του θα βοηθήσει την ανάπτυξη της easyJet".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024