Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑπροειδοποίητη και ξαφνική αποχή των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών

Απροειδοποίητη και ξαφνική αποχή των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών

Η απροειδοποίητη και ξαφνική αποχή των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, που έγινε την Παρασκευή το πρωί με στόχο την παρουσία τους στην Έκτακτη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Σωματείο […]

Η απροειδοποίητη και ξαφνική αποχή των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, που έγινε την Παρασκευή το πρωί με στόχο την παρουσία τους στην<...> Έκτακτη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Σωματείο τους καθήλωσε τα αεροπλάνα της εταιρίας και προκάλεσε τον πρόεδρο της.

Η Έκτακτη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 8 το πρωί χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί η εταιρία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις πρωινές πτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες επηρεάστηκαν 15 πτήσεις και 3.200 επιβάτες.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, Χάρης Λοιζίδης, έκανε λόγο για παράτυπη, αν όχι παράνομη, κίνηση της ΠΑΣΥΠΙ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρης Λοϊζίδης χαρακτήρισε την ενέργεια των πιλότων της ΠΑΣΥΠΙ να κατέλθουν σε στάση εργασίας αδικαιολόγητη. Ο κύριος Λοϊζίδης υπογράμμισε ότι αυτού του είδους η ενέργεια είναι παράτυπη διότι οι διαδικασίες και τα εργασιακά θέσμια δεν επιτρέπουν σε συντεχνίες να καλούν συνελεύσεις εν ώρα εργασίας χωρίς την εκ των προτέρων συγκατάθεση του εργοδότη. Ο Χάρης Λοϊζίδης εξήγησε ότι οι πιλότοι είχαν αποταθεί στη μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία αφού ενημερώθηκε για την παραβίαση της συμφωνίας τους όπως ισχυρίζονται με τις Κυπριακές Αερογραμμές<.>, ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται ούτε στάση εργασίας αλλά ούτε και την κήρυξη αδιεξόδου. Το μόνο που θα μπορούσε να επιτραπεί συμπλήρωσε ο κύριος Λοϊζίδης να οδηγηθεί η διαφορά σε διαιτησία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024