Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑύξηση της επιβατικής κίνησης για την Alitalia

Αύξηση της επιβατικής κίνησης για την Alitalia

Ο Μάιος του 2000 επιβεβαίωσε την αυξητική τάση της επιβατικής κίνησης για τον Όμιλο Alitalia. Συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου χρόνου, η κίνηση αυτή εκφρασμένη σε επιβάτες ανά […]

Ο Μάιος του 2000 επιβεβαίωσε την αυξητική τάση της επιβατικής κίνησης για τον Όμιλο Alitalia<.><...>. Συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου χρόνου, η κίνηση αυτή εκφρασμένη σε επιβάτες ανά χιλιόμετρο, σημείωσε για ολόκληρο το δίκτυο μια αύξηση της τάξης του 22,5% καθώς επίσης και μία αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς σε θέσεις σε ποσοστό 9,3%.
Όλα αυτά οδήγησαν σε μια βελτίωση της πληρότητας ανά πτήση (load factor) 7,9 ποσοστιαίων μονάδων, επιβεβαιώνοντας έτσι για τον ίδιο μήνα ένα αποτέλεσμα της τάξης του 73,4%.
Η αύξηση της επιβατικής κίνησης σημειώνεται ιδιαίτερα υψηλή, αφενός στο δίκτυο των διηπειρωτικών πτήσεων σε ποσοστό 29,8%, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του Ατλαντικού με ποσοστό 38%, αφετέρου στις διεθνείς πτήσεις με ποσοστό 15%. Στο εθνικό δίκτυο όπου η πληρότητα ανά πτήση αυξήθηκε κατά 7,2 ποσοστιαίες μονάδες και με μια αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς σε θέσεις σε ποσοστό 3,1%, η επιβατική κίνηση σημείωσε αύξηση 13,9%.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία επηρέασαν θετικά την δραστηριότητα των δύο κομβικών κέντρων, του Φιουμιτσίνο στη Ρώμη και της Μαλπένσα στο Μιλάνο. Στη διάρκεια του συγκεκριμένου μήνα οι αφιξοαναχωρήσεις οδήγησαν σε μια αύξηση της επιβατικής κίνησης της εταιρίας κατά 15% σε σχέση με μια αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς σε θέσεις κατά 7%, και περίπου 25% σε σχέση με μια αύξηση της δυνατότητας μεταφοράς σε θέσεις κατά περίπου 10%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 1999.
Ο Μάιος του περασμένου χρόνου επηρεάστηκε από μία σειρά εξαιρετικών γεγονότων, όπως έναρξη λειτουργίας της Μαλπένσα, πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο, προβλήματα στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, που τουλάχιστον εν μέρει επηρέασαν τη σημασία της σύγκρισης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024