Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔύσκολη η μεταφορά από την Πράγα Ελλήνων και Κυπρίων τουριστών

Δύσκολη η μεταφορά από την Πράγα Ελλήνων και Κυπρίων τουριστών

Μετά το τρομερό αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στα Βόρεια της Αθήνας των αερογραμμών Helios που προερχόταν από τη Λάρνακα και μέσω Αθηνών είχε τελικό προορισμό τη Πράγα, έχουν ξεμείνει στην πόλη της Πράγας αρκετοί Έλληνες και Κύπριοι τουρίστες…

Μετά το τρομερό αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στα Βόρεια της Αθήνας των αερογραμμών Helios που προερχόταν<...> από τη Λάρνακα και μέσω Αθηνών είχε τελικό προορισμό τη Πράγα, έχουν ξεμείνει στην πόλη της Πράγας αρκετοί Έλληνες και Κύπριοι τουρίστες. Αυτή την εποχή όλες οι θέσεις στις άλλες πτήσεις κυρίως της CSA είναι γεμάτες με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα μεταφοράς των τουριστών που θα πέταγαν με το αεροπλάνο που συνετρίβη. Σύμφωνα με πηγές πολλοί από τους Έλληνες τουρίστες στην Πράγα δεν θέλουν να πετάξουν με την ίδια εταιρία παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον νόμο είναι υποχρεωμένοι σε περίπτωση που η εταιρία βάλει αεροσκάφος. Οι περισσότεροι τουρίστες πρόκειται να επιστρέψουν την Τρίτη, όπου αναμένεται τελικά να δούμε αν θα πετάξουν με άλλες αεροπορικές εταιρίες ή με άλλο αεροπλάνο της Helios.

Όπως δήλωσε στο TravelDailyNews ο κ. Στρατής Βουρσούκης από το γραφείο ‘24 Hours Travel Services’ που μαζί με το Amphitrion Holidays είναι τα δύο γραφεία που έχουν commitment με την Helios Airways για τον προορισμό της Πράγας, η αεροπορική εταιρία θα πρέπει σύντομα να δρομολογήσει κάποιο άλλο αεροπλάνο για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Επίσης, την Κυριακή, που έγινε το ατύχημα, περίπου 50-60 άτομα που περίμεναν στο αεροδρόμιο των Αθηνών για να πετάξουν με την Helios Airways στην Πράγα ενημερώθηκαν για το ατύχημα και την ακύρωση της πτήσης τους από τηλέφωνα γνωστών και συγγενών τους και όχι από επίσημο φορέα.

Όσον αφορά στα ονόματα των θυμάτων ο υπουργός Συγκοινωνιών της Κύπρου κ. Χαρης Θράσου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε τόνισε ότι η Helios Airways έχει τη λίστα και δεν την έχει παραδώσει στην κυπριακή κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μη γίνει σωστά η ενημέρωση των συγγενών. Η κυπριακή κυβέρνηση, είπε, έχει στα χέρια της μόνο το επίθετο των επιβατών και το αρχικό γράμμα του μικρού τους ονόματος, και αυτό μετά από πολύωρη καθυστέρηση. Ακόμα, πρόσθεσε ότι δεν θα δοθεί κατάλογος στη δημοσιότητα γιατί αυτή η κίνηση παραβαίνει το νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Τέλος, δήλωσε ότι τη Δευτέρα το πρωί θα πετάξει αεροπλάνο από την Λάρνακα με προορισμό την Αθήνα όπου θα μεταφέρει συγγενείς των θυμάτων, ενώ ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Τάσος Παπαδόπουλος θα επισκεφθεί τη χώρα μας την Πέμπτη και θα συναντηθεί σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε τριήμερο πένθος για όλη τη χώρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024