Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΓυρίζει ο Στέλιος Χατζηιωάννου στην διοίκηση της easyJet

Γυρίζει ο Στέλιος Χατζηιωάννου στην διοίκηση της easyJet

Την αποχώρηση του κ. Ray Webster, που κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της easyJet για περίπου 10 χρόνια,ανακοίνωσε χτες η εταιρία. Ο κ. Webster κατά την διάρκεια αυτής της […]

Την αποχώρηση του κ. Ray Webster, που κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της easyJet για περίπου 10 χρόνια,<...>ανακοίνωσε χτες η εταιρία. Ο κ. Webster κατά την διάρκεια αυτής της δεκαετίας συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην ανάπτυξη της εταιρίας, όσο και στην αύξηση της επιβατικής κίνησης της easyJet, αφού όταν ανέλαβε τη διεύθυνση το 1996 με την εταιρία ταξίδευαν λίγες χιλιάδες επιβάτες το μήνα, ενώ σήμερα διακινούνται με τα αεροσκάφη της 2,4 εκατ. επιβάτες μηνιαίως. Μάλιστα, όπως αναφέρει σχετικά και η εφημερίδα `Financial Times`, “η αποχώρηση του χαρακτηρίζεται ως απώλεια ενός σημαντικού παράγοντα από τη βιομηχανία πτήσεων χαμηλού κόστους.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο ίδιος το να `χτίσω` και να αναπτύξω την easyJet ήταν το στάδιο κορύφωσης της μακροχρόνιας καριέρας μου στην αεροπορική βιομηχανία. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η easyJet έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να ταξιδέψουν στην Ευρώπη και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έπαιξα και εγώ έναν ρόλο σε αυτό. Ωστόσο, υπήρξαν και προσωπικά κόστη σε μια τέτοια προσπάθεια και για αυτό πιστεύω είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσω και να φροντίσει η εταιρία την εύρεση διαδόχου μου. Η εταιρία είναι σε καλή φάση σήμερα, με μια πολύ δυνατή ομάδα διαχείρισης και αφοσιωμένους ανθρώπους, λειτουργώντας σε δυνατές αγορές και εύχομαι κάθε μελλοντική επιτυχία στους ανθρώπους της”.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Webster, ο πρόεδρος της easyJet, ο Sir Colin Chandler, δήλωσε η συμβολή του Ray στην επιτυχία της εταιρίας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όπως έδειξαν και τα πρόσφατα αποτελέσματα κίνησης της εταιρίας, η easyJet συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά στο πλαίσιο του σημερινού ανταγωνισμού και των προκλήσεων, που υφίσταται. Παρόλα αυτά η πιστή αφοσίωση του στην εταιρία είχε αντίκτυπο και στη προσωπική του ζωή, την οποία αναγκάστηκε να περιορίσει. Έτσι, αποφάσισε και να αποχωρήσει. Αν και θα χάσουμε το ταλέντο του, τα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας δέχτηκαν και στήριξαν την απόφαση αποχώρησης του κ. Webster. Όσον αφορά στην αντικατάσταση του, οι διαδικασίες εύρεσης διαδόχου του, είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό, βάση των απαιτούμενων κριτηρίων, που έχει θέσει η εταιρία, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Από την άλλη τώρα, και με αφορμή το γεγονός η εταιρία έλαβε την ευκαιρία ανακοίνωσης και κάποιων άλλων στοιχείων, όπως της παραμονής του κ. Amir Eilon στο Δ.Σ. της εταιρίας, μέχρι και την ολοκλήρωση της δεύτερης τριετίας του, εξαντλώντας έτσι το δικαίωμα υποψηφιότητας του στις εκλογές του Δ.Σ., όπως και της πρόσκλησης του κ. Στέλιου Χατζηιωάννου, ιδρυτού και κύριου μετόχου της εταιρίας, να αναλάβει καθήκοντα Διεύθυνσης της εταιρίας, χωρίς εκτελεστική δραστηριότητα, με το σκεπτικό να μπορέσει να συνεχίσει το σημαντικό έργο του και στις υπόλοιπες εταιρίες του.

Σχετικά με την πρόταση στον κ. Χατζηιωάννου ο Sir Colin δήλωσε ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο κ. Χατζηιωάννου δέχτηκε την πρόταση μας να ενταχθεί στο Δ.Σ. της εταιρίας, συνεχίζοντας παράλληλα και τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Οι αξιέπαινες ικανότητες του και τα θαυμαστά του επιχειρηματικά προσόντα θα ενισχύσουν σημαντικά την πορεία της easyJet, επιτρέποντας την να παραμείνει στην κορυφή ως μια από τις πιο κερδοφόρες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους της Ευρώπης”.

Από την πλευρά του, στη συνέχεια, ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το στίγμα του Ray στην πορεία της εταιρίας είναι έντονο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Κατά την διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων η αφοσίωση του στον βιομηχανικό κλάδο αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους και ειδικότερα στην easyJet υπήρξε τεράστια, καθιστώντας τον έναν εξαίρετο, υψηλά εκτιμώμενο και έμπιστο συνάδελφο. Σαν κύριος μέτοχος της εταιρίας, πάντα ενδιαφερόμουν για την easyJet plc.. Το Δ.Σ. με ενημέρωσε λεπτομερειακώς για τις αποφάσεις του και αναμένω ως Διευθυντής, να συνεχίσω το ίδιο καλά τις επιχειρήσεις μου, όπως και όντας απλό μέλος του Δ.Σ. της. Ελπίζω να μπορέσω να συνεισφέρω τα μέγιστα στην εταιρία, βασιζόμενος στην πλήρη κατανόηση του επιχειρηματικού της σχεδίου, στην εκτίμηση της αγοράς και στην μοναδική κουλτούρα της, ως εταιρία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024