Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚαθυστερεί η συγχώνευση της Air France με την KLM

Καθυστερεί η συγχώνευση της Air France με την KLM

Όπως ανακοινώθηκε και από τις δύο αεροπορικές εταιρίες, την Air France και την KLM, η επικείμενη συγχώνευση τους μέσω της προσφοράς ανταλλαγής τίτλων από την Air France για όλες τις […]

Όπως ανακοινώθηκε και από τις δύο αεροπορικές εταιρίες, την Air France και την KLM, η επικείμενη συγχώνευση τους μέσω<...> της προσφοράς ανταλλαγής τίτλων από την Air France για όλες τις κυκλοφορούσες κοινές μετοχές της KLM πρόκειται να καθυστερήσει. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η καθυστέρηση οφείλεται στις διευκρινίσεις που ζητά από την Air France η Αμερικάνικη Επιτροπή Ασφάλειας και Συναλλαγών.

“Δεν βιαζόμαστε, προτιμούμε να προσέχουμε παρά να βιαστούμε”, δήλωσε από την πλευρά της KLM ο κ. Bart Koster, μετά την ανακοίνωση ότι η ανταλλαγή των μετοχών δεν θα ξεκινήσει την Δευτέρα όπως ήταν αναμενόμενο.

Η κοινή ανακοίνωση των δύο εταιριών έγινε λίγο πριν την Δευτέρα, ημέρα που οι μέτοχοι περίμεναν να ξεκινήσει η ανταλλαγή των μετοχών. Όπως ξεκαθάρισαν οι δύο αεροπορικές εταιρίες η Δευτέρα δεν έχει επίσημα καθοριστεί ως μέρα ανταλλαγής μετοχών.

“Ποτέ η KLM δεν είχε επιβεβαιώσει συγκεκριμένη ημερομηνία ανταλλαγής μετοχών”, συνέχισε ο Bart Koster.

Τελικά, οι δύο εταιρίες συμφώνησαν, όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του Associated Press, να συγχωνευθούν το Σεπτέμβριο, μια κίνηση που θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου με έσοδα που θα φθάνουν τα 19,7 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Air France κ. Marina Tymen, η ανταλλαγή των μετοχών θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του μήνα. Σε ερώτημα του Associated Press για τους λόγους καθυστέρησης, η κ. Marina Tymen αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως, και δήλωσε ότι απλά οι εταιρίες δεν ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024