Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΚυρώσεις στην American Airlines για διακρίσεις στους επιβάτες των πτήσεων της

Κυρώσεις στην American Airlines για διακρίσεις στους επιβάτες των πτήσεων της

Η Αμερικάνικη κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων στην αεροπορική εταιρία American Airlines, η οποία θα καταβάλει αυτό το ποσό με στόχο να αποφύγει την επιβολή περαιτέρω πειθαρχικών κυρώσεων, […]

Η Αμερικάνικη κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων στην αεροπορική εταιρία American Airlines, η οποία<...> θα καταβάλει αυτό το ποσό με στόχο να αποφύγει την επιβολή περαιτέρω πειθαρχικών κυρώσεων, έπειτα από την απόφασή της να απαγορεύσει την επιβίβαση στα αεροσκάφη της μουσουλμάνων, αράβων, ή νοτιοασιατών επιβατών μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών.

Βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στην αεροπορική εταιρία και στο υπουργείο, η American Airlines που παραβίασε τα ομοσπονδιακά δικαιώματα, επιδεικνύοντας διακρίσεις, οφείλει να διακόψει αυτές τις πρακτικές. Η εταιρία αποδέχθηκε να διαθέσει το ποσό των 1,5 εκατ. δολαρίων εντός της επόμενης τριετίας για την εκπαίδευση στα πολιτικά δικαιώματα των υπαλλήλων της, ιδίως εκείνων που έρχονται σε άμεση επαφή με τους επιβάτες.

Σε αντάλλαγμα η κυβέρνηση θα δεχθεί να μην ασκήσει περαιτέρω κυρώσεις. “Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια εν πτήσει των αεροσκαφών στις ημέρες που ακολούθησαν την 11η Σεπτεμβρίου ποσώς δικαιολογούν τις παράνομες πρακτικές διακρίσεων εναντίον των επιβατών”, τονίζει σε ανακοινωθέν του ο υπουργός Μεταφορών Νόρμαν Μινέτα.

Η αμερικανική κυβέρνηση επίσης, κατέληξε σε παρόμοια συμφωνία την United Airlines, τον Νοέμβριο του 2003.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024