Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα οικολογικά αεροπλάνα αγόρασε η SAS

Νέα οικολογικά αεροπλάνα αγόρασε η SAS

Η αεροπορική εταιρεία της Σκανδιναβίας SAS, Scandinavian Airlines Systems, παρέλαβε πρόσφατα δύο από τα 12 αεροπλάνα που έχει παραγγείλει τύπου NextGen CRJ900 που παράγονται από την εταιρεία Bombardier. Σε σύγκριση […]

Η αεροπορική εταιρεία της Σκανδιναβίας SAS, Scandinavian Airlines Systems, παρέλαβε<...> πρόσφατα δύο από τα 12 αεροπλάνα που έχει παραγγείλει τύπου NextGen CRJ900 που παράγονται από την εταιρεία Bombardier.

Σε σύγκριση με παρόμοιου τύπου και μεγέθους αεροπλάνα, τα NextGen CRJ900 χρησιμοποιούν περίπου 35% λιγότερα καύσιμα, με αποτέλεσμα να παράγουν λιγότερα καυσαέρια. Τα αεροπλάνα αυτά κάνουν 4 φορές λιγότερο θόρυβο από τα αεροσκάφη της προηγούμενης γενιάς και είναι πολύ καταλληλότερα για κοντινές αποστάσεις. Σημαντικό στοιχείο, επίσης, είναι ότι στο αέρα είναι πολύ πιο σταθερά και κινούνται γρηγορότερα λόγω του αεροδυναμικού τους σχεδιασμού.

Με βάση την εσωτερική διαμόρφωση του αεροσκάφους υπάρχουν 88 θέσεις, 24 για την business class, και 64 για την οικονομική θέση, που προσφέρουν ιδιαίτερη άνεση στον επιβάτη, με ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο, μεγαλύτερα παράθυρα, και νέα συστήματα με φωτισμό LED.

Η SAS θα χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη αυτά για διαδρομές μέσα όχι μόνο στην Σκανδιναβία, αλλά και για τις κοντινές χώρες καλύπτοντας πολλά δρομολόγια μέσα στην Ευρώπη. Τα NextGen CRJ900 θα αντικαταστήσουν τα MD-80 μιας και ενώ είναι πιο οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον πετούν στο ίδιο ύψος και με την ίδια ταχύτητα, εξυπηρετώντας τους ίδιους επιβάτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024