Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέο στρατηγικό σχέδιο εφαρμόζει η SAS για να αναπεξέλθει στην οικονομική ύφεση
Service and Simplicity

Νέο στρατηγικό σχέδιο εφαρμόζει η SAS για να αναπεξέλθει στην οικονομική ύφεση

Με στόχο να ανταπεξέλθει στην παγκόσμια οικονομική ύφεση με όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις, η αεροπορική εταιρεία SAS ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εφαρμογή ενός νέου στρατηγικού σχεδίου δημιουργώντας μια πιο ευέλικτη και ανεξάρτητη εταιρεία. Με το νέο της σλόγκαν…

Με στόχο να ανταπεξέλθει στην παγκόσμια οικονομική ύφεση με όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις, η αεροπορική εταιρεία SAS ανακοίνωσε ότι προχωρά<...> στην εφαρμογή ενός νέου στρατηγικού σχεδίου δημιουργώντας μια πιο ευέλικτη και ανεξάρτητη εταιρεία. Με το νέο της σλόγκαν “Service and Simplicity”, που αντιπροσωπεύει πλήρως τη φιλοσοφία της εταιρείας, η SAS θα πορευτεί την επόμενη χρονιά απαλλαγμένη από υπηρεσίες και προϊόντα καθώς και μικρότερες εταιρείες του ομίλου που δεν ήταν επικερδής και θα επικεντρωθεί στην βασική της δραστηριότητα που είναι η αερομεταφορά στις χώρες της Σκανδιναβίας και ιδίως η εξυπηρέτηση εκείνων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά και επιχειρησιακούς ή άλλους λόγους.

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, έχει ήδη υπογραφεί η πώληση των εταιρειών Spanair και Air Baltic, ενώ σύντομα θα πουληθούν και άλλες εταιρείες που το αντικείμενο τους είναι διαφορετικό από την βασική δραστηριότητα της SAS. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία αποφάσισε να αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες πολλές από τις παράπλευρες δραστηριότητες της με τη μέθοδο του outsourcing.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας μόνο εταιρίας, με κεντρική πλέον διοίκηση σε μια μόνο γεωγραφική περιοχή, με αποτέλεσμα να είναι πιο αποδοτική και ευέλικτη. Είναι γνωστό ότι η SAS διέθετε πλήρη διοικητική δομή και στις τρεις πρωτεύουσες της Σκανδιναβίας, την Κοπεγχάγη, τη Στοκχόλμη, και το Όσλο. Με αυτό τον τρόπο με την νέα δομή του ομίλου, εξοικονομείται σημαντικό κόστος, το οποίο θα συμβάλει θετικά στην βελτίωση των οικονομικών της SAS.

Η πώληση των εταιρειών που διέθετε η SAS, αλλά και ο ανασχεδιασμός της διοίκησής της, όπως είναι φυσικό έχει επιφέρει μείωση των θέσεων εργασίας κατά 5.000 άτομα. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα άτομα των εταιρειών που πουλήθηκαν, π.χ. 3000 από την Spanair. Επίσης, το νέο στρατηγικό σχέδιο θα επιφέρει μείωση των δρομολογίων κατά 40% από το χειμερινό πρόγραμμα του 2009/2010, αφού όπως αποκάλυψαν τα στατιστικά το 61% των δρομολογίων της εταιρείας έφερε το 2008 το 92% των εισοδημάτων. Αυτή η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της χρήσης των αερο πλάνων της κατά 10%.

Τέλος, η εταιρεία ανακοινώνει με πολύ χαρά ότι έχει έρθει σε συμφωνία με το προσωπικό της, το οποίο υποστηρίζει το νέο αυτό στρατηγικό σχέδιο και θα εστιάσει στη φιλοσοφία της εταιρείας για `Εξυπηρέτηση και Απλοποίηση` – `Service And Simplicity`. Η συνεννόηση αυτή θα επιφέρει μείωση του κόστους κατά 142 εκατ. ευρώ περίπου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024