Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΠροσπάθειες για διατήρηση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Μόναχο με μείωση των τελών του ‘Μακεδονία’

Προσπάθειες για διατήρηση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Μόναχο με μείωση των τελών του ‘Μακεδονία’

Προσπάθειες για τη διατήρηση των γραφείων της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa στη Θεσσαλονίκη, που θα έχει ως αποτέλεσμα και τη διατήρηση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Μόναχο, κάνει ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας. Ο […]

Προσπάθειες για τη διατήρηση των γραφείων της αεροπορικής εταιρίας Lufthansa στη Θεσσαλονίκη, που θα έχει ως αποτέλεσμα<...> και τη διατήρηση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Μόναχο, κάνει ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας. Ο κ. Βούγιας έχει καταθέσει πρόταση στη γερμανική εταιρία για να εξαιρεθεί από τις περικοπές πτήσεών της η γραμμή Θεσσαλονίκης-Μονάχου και να μην απολυθούν οι περίπου 50 εργαζόμενοι.

Πρόθεση της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Βούγια είναι να μειώσει τα τέλη προσγείωσης και στάθμευσης στο αεροδρόμιο 'Μακεδονία' και έτσι να μειωθεί αντίστοιχα και το λειτουργικό κόστος της εταιρίας ώστε να μην κριθεί απαραίτητη η περικοπή του δρομολογίου για εξοικονόμηση κονδυλίων.

Εάν η απάντηση από την γερμανική εταιρία έχει δοθεί μέχρι την Παρασκευή, ο κ.Βούγιας θα την μεταφέρει στην Επιτροπή Εργαζομένων της εταιρίας, με την οποία θα συναντηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Θεσσαλονίκη.

Τα τέλη προσγείωσης και απογείωσης υπολογίζονται στις 500.000 δραχμές ανά χρήση αεροδρομίου. Η Lufthansa εκτελούσε 15 πτήσεις εβδομαδιαίως, μεταφέροντας περίπου 2.000 επιβάτες.

Να σημειώσουμε ότι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης-Μονάχου κατατάσσεται στην 28η θέση ανάμεσα στα 43 που περιέκοψε η Lufthansa, γεγονός που δυσκολεύει την αναίρεση της απόφασης της γερμανικής εταιρίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024