Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΡεκόρ κερδών και νέα πτήση από Αθήνα ανακοίνωσε η Thai Airways

Ρεκόρ κερδών και νέα πτήση από Αθήνα ανακοίνωσε η Thai Airways

Το πιο κερδοφόρο τρίμηνο σε χρονικό διάστημα πλέον των έξι ετών εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ταϊλάνδης,Thai Airways International Pcl. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις […]

Το πιο κερδοφόρο τρίμηνο σε χρονικό διάστημα πλέον των έξι ετών εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ταϊλάνδης,<...>Thai Airways International Pcl. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις και σε ποσοστό της τάξης του 78%, φθάνοντας στα 6,2 δισ. μπατ (165 εκατ. δολ.) ή 3,65 μπατ ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στον Μάρτιο, από 3,49 δισ. μπατ ή 2,06 μπατ ανά μετοχή (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρίας προς το Χρηματιστήριο της Ταϊλάνδης. Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν σε ποσοστό 19%, φθάνοντας στα 46,1 δισ. Μπατ.

Ο Apinan Sumanaseni, πρόεδρος της Thai από την 1 Μαρτίου, αναλαμβάνει μια αεροπορική εταιρία που μεταφέρει περισσότερους Ευρωπαίους ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη, ενώ η προσαύξηση 40% στα εισιτήρια από τη 1 Ιουνίου, θα προστατεύσει τα κέρδη από την αύξηση του κόστους των καυσίμων, το οποίο αποτελεί το 35% των λειτουργικών δαπανών της εταιρίας. Το μπατ, ισχυροποιήθηκε 5,5% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ το τρίμηνο, μειώνοντας το εξωτερικό χρέος της Thai.

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ανήλθαν σε 3,86 δισ. μπατ. Η εταιρία μετέφερε 3,13 εκατ. επιβάτες το πρώτο δίμηνο του 2006, περίπου 12% περισσότερους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στοιχεία για την επιβατική κίνηση του Μαρτίου, δεν δόθηκαν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Thai Airways σημειώνει κέρδη κάθε χρόνο για τα τελευταία 41 χρόνια, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ στην αγορά των αερομεταφορών, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας.

Η Thai Airways κάλυψε 76,7% των θέσεων το τρίμηνο, 6,1% περισσότερες από την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2005, σύμφωνα με τη χθεσινή της ανακοίνωση.

Νέα πτήση για Αθήνα

Εν τω μεταξύ, στο πρόσφατο συνέδριο της PATA (Pacific Asia Travel Association) στην Πατάγια της Ταϊλάνδης ο κ. Vasing Kittikul, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Εμπορικών Υπηρεσιών, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την έναρξη τέταρτης πτήσης την εβδομάδα για Αθήνα από το καλοκαίρι του 2007. Στόχος της εταιρίας είναι να τονώσει την κίνηση από Ευρώπη προς τη Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου να σημειώσουμε δεν υπάρχει απευθείας πτήση των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα η οποία καταργήθηκε από την εποχή της Ολυμπιακής Αεροπορίας αν και είχε από τις υψηλότερες πληρότητες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024