Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣε πολύ σοβαρή καμπή η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στο Γραμματικό

Σε πολύ σοβαρή καμπή η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στο Γραμματικό

Με πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι αναμενόταν προχωρά η έρευνα της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντωνγια τα αίτια της τραγωδίας με το αεροσκάφος της Helios Airways στο Γραμματικό, […]

Με πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι αναμενόταν προχωρά η έρευνα της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων<...>για τα αίτια της τραγωδίας με το αεροσκάφος της Helios Airways στο Γραμματικό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, κ. Ακριβός Τσολάκης, ο οποίος εξήγησε πως ξέρουμε που βαδίζουμε και μπορώ να πω ότι ξέρουμε που θα καταλήξουμε”.

Μάλιστα, ο κ. Τσολάκης, με την άφιξη του προχτές, Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι “οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ σοβαρή καμπή, ενώ ταυτόχρονα συνέστησε στους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας να αναμένουν το πόρισμα της Επιτροπής προτού προχωρήσουν στη λήψη οποιονδήποτε νομικών μέτρων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής ανέφερε ακόμη ότι η Επιτροπή έλαβε επιστολή από νομικό οίκο των Η.Π.Α., που το περιεχόμενό του “αν όχι υβριστικό ήταν απαράδεκτο” αφού κατά κάποιο τρόπο υποδείκνυε “πως να κάνουμε τη δουλειά μας”. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσολάκης “τους διαβεβαίωσα με τον τρόπο που τους άρμοζε ότι ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να διαβάσουν ποια είναι τα καθήκοντά μας και βάση ποιών νόμων διεθνών λειτουργούμε”.

Ανέφερε επίσης ότι τέσσερα μέλη της Επιτροπής βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Boeing στην Ουάσιγκτον για να εξετάσουν τμήματα του αεροσκάφους που περισυνέλεξαν από το τραγικό δυστύχημα στο Γραμματικό.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι ο κ. Τσολάκης βρίσκεται ήδη στη Κύπρο, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει καταθέσεις από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και έξι τα οποία θα καταθέσουν για πρώτη φορά σε σχέση με το αεροπορικό ατύχημα. Πιο συγκεκριμένα, καταθέσεις θα δώσουν υπάλληλοι της εταιρίας Helios και του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, όπως επίσης και υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών και της Eurocypria, με στόχο την διασταύρωση στοιχείων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024