Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτις 15 Οκτωβρίου η παράδοση του πρώτου A380

Στις 15 Οκτωβρίου η παράδοση του πρώτου A380

Για τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007, προγραμματίζεται η παράδοση του πρώτου αεροσκάφους, τύπου Airbus A380, στην εταιρία Singapore Airlines, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθείστην Τουλούζη της Γαλλίας. Η […]

Για τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2007, προγραμματίζεται η παράδοση του πρώτου αεροσκάφους, τύπου Airbus A380, στην εταιρία Singapore Airlines, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί<...>στην Τουλούζη της Γαλλίας. Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους θα πραγματοποιηθεί προς το αεροδρόμιο Kingsford Smith του Σίδνεϊ την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, με επιστροφή στην Σιγκαπούρη την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Το αεροσκάφος θα διαθέτει 471 θέσεις κατανεμημένες σε τρεις κατηγορίες: Οικονομική Θέση, Επιχειρηματική Θέση και η νέα κατηγορία Σουίτες της Singapore Airlines, ανώτερη από την Πρώτη Θέση.

Στο πλαίσιο της ιστορικής αυτής πτήσης, η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα γίνει δημοπρασία των εισιτηρίων της Πρώτης Πτήσης online από την eBay, προκειμένου να δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αρωγοί αυτής της προσπάθειας οι εταιρίες Exxon Mobil και eBay, οι οποίες θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για την πρώτη Πτήση.

Ο CEO της SIA, κ. Chew Choon Seng δήλωσε σχετικά «Είμαστε συγκινημένοι από την στήριξη που δεχθήκαμε από την παγκόσμια κοινότητα για την πραγματοποίηση της δημοπρασίας. Η πρώτη εμπορική πτήση του Α380 θα αποτελέσει ιστορική στιγμή. Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής σε ένα αεροσκάφος που θα γυρίσει σελίδα στην ιστορία της αεροπορίας. Παράλληλα με τον εορτασμό αυτής της ιστορικής στιγμής, θελήσαμε μέσα από τη Δημοπρασία των εισιτηρίων να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας που είναι λιγότερο προνομιούχοι”.

Η Δημοπρασία Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα των θέσεων της Πρώτης Πτήσης ξεκινά τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2007. Οι θέσεις και των τριών κατηγοριών θα πωληθούν διαδοχικά, και για τις δύο διαδρομές της πτήσης. Ο κύκλος της Δημοπρασίας θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2007. Η Δημοπρασία θα αφορά σε μονές, διπλές και πολλαπλές θέσεις κάθε κατηγορίας.

Σημειώνεται πως η πώληση των εισιτηρίων αφορά μόνο στη μια διαδρομή, κατά συνέπεια όσοι ενδιαφέρονται για εισιτήριο μετ’ επιστροφής θα πρέπει να συμμετάσχουν δύο φορές στη Δημοπρασία.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Δημοπρασία Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα της SIA, η διαδικασία είναι η εξής:


  • Θα πρέπει να γίνουν μέλη στο eBay. Η εγγραφή είναι δωρεάν και γίνεται πολύ απλά.

  • Θα πρέπει να αναφέρουν τα ονόματα και τον αριθμό διαβατηρίου των ανθρώπων που θα ταξιδέψουν.

  • Για τη συμμετοχή στη Δημοπρασία των πακέτων της Επιχειρηματικής Θέσης και των Σουιτών, ή για προσφορές άνω των USD 1.000 για την Οικονομική Θέση, απαιτείται πιστοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία της δημοπρασίας και οι συμμετέχοντες θα ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους χρήστες με εξακριβωμένα στοιχεία.

Η πιστοποίηση ενεργοποιείται online. Η Auctionwire, η εταιρία που θα διαχειριστεί τη Δημοπρασία διεθνώς για λογαριασμό της Singapore Airlines, έχει αναπτύξει διάφορους τρόπους διασφάλισης της πιστοποίησης.

Όλοι οι επιβάτες της Πρώτης Πτήσης θα λάβουν ένα προσωπικό πιστοποιητικό που θα επιβεβαιώνει ότι έλαβαν μέρος στην ιστορική πτήση του Α380.

Το 100% των χρημάτων που θα προκύψουν από τη Δημοπρασία θα δοθούν στα εξής φιλανθρωπικά ιδρύματα:


  • Ένα τρίτο στη Φιλανθρωπική Οργάνωση Community Chest της Σιγκαπούρης.

  • Ένα τρίτο, μοιρασμένο ισομερώς στα Νοσοκομεία Παίδων Randwick και Westmead του Σίδνεϊ.

  • Ένα τρίτο, στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024