Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΞεκινούν εντός της εβδομάδας οι καταθέσεις υπαλλήλων της Helios για τις αναγκαστικές προσγειώσεις

Ξεκινούν εντός της εβδομάδας οι καταθέσεις υπαλλήλων της Helios για τις αναγκαστικές προσγειώσεις

Καταθέσεις από υπαλλήλους της εταιρίας Helios Airways αναμένεται να λάβει εντός της τρέχουσας εβδομάδας η κυπριακή Επιτροπή ΔιερεύνησηςΑεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων σχετικά με τις τρεις αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών της εταιρίας […]

Καταθέσεις από υπαλλήλους της εταιρίας Helios Airways αναμένεται να λάβει εντός της τρέχουσας εβδομάδας η κυπριακή Επιτροπή Διερεύνησης<...>Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων σχετικά με τις τρεις αναγκαστικές προσγειώσεις αεροσκαφών της εταιρίας κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρουν κυπριακά δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Κώστας Ορφανός δήλωσε ότι “στόχος της Επιτροπής είναι να παραδώσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας το πόρισμα της στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Χάρη Θράσου σε σχέση με τα τρία αυτά περιστατικά”. Γνωστοποίησε ακόμη ότι “η Επιτροπή έχει ήδη λάβει καταθέσεις από τους πιλότους της εταιρίας, που βρίσκονταν στις συγκεκριμένες πτήσεις, έχει προβεί σε αξιολόγηση των στοιχείων που έχει συλλέξει σε σχέση με τα τρία αυτά περιστατικά και τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, τον μαγνητοφωνημένο διάλογο πιλότων και Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και αύριο θα αποσταλούν επιστολές στους τρεις επικεφαλής του Τμήματος Συντήρησης της εταιρίας, οι οποίοι θα καλούνται να καταθέσουν στην Επιτροπή”. Σημείωσε δε ότι “το πόρισμα της Επιτροπής θα σταλεί επίσης στον Διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και στην εταιρία”.

Σε σχέση με τις έρευνες για τη συντριβή του Boeing της Helios, ο κ. Ορφανός δήλωσε ότι “η κυπριακή Επιτροπή θα ενημερωθεί εντός της εβδομάδας από την ελλαδική Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Συμβάντων για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στις Η.Π.Α. σε διάφορα τμήματα του μοιραίου αεροσκάφους της εταιρίας”. Επίσης, ο κ. Ορφανός είπε ότι “δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ημερομηνία πραγματοποίησης της αναπαράστασης της μοιραίας πτήσης του Boeing της Helios”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024