Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναστολή της απεργίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Απεργιακές κινητοποιήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 16/2

Αναστολή της απεργίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Aναστέλλεται από τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) η απεργία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ώστε ναεπαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Fraport και του συνδικάτου GdF.

Αναστέλλεται από τις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, η οποία ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, ώστε να μπορέσουν να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης GdF, Michael Schaefer.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης Fraport ενημέρωσε την GdF για την πρόθεσή της να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον Schaefer, όμως του ζήτησε ως προϋπόθεση τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίες προκαλούν από την προηγούμενη Πέμπτη προβλήματα στη λειτουργία του τρίτου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ευρώπης.

Το προσωπικό (200 άτομα) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας απεργεί από την προηγούμενη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, με αιτήματα για υψηλότερους μισθούς, επιδόματα και μείωση των ωρών εργασίας.

Η Fraport ανέφερε ότι 170 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα, λιγότερες από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, άλλοι υπάλληλοι αναλαμβάνουν τα καθήκοντα των απεργών. Χθες, πάνω από το 80% των απογειώσεων και προσγειώσεων πραγματοποιήθηκε, ενώ οι διακοπές περιορίστηκαν στο ελάχιστο δυνατό, παρά τις απεργίες, σύμφωνα με την Fraport.

Η Lufthansa, της οποίας η κύρια βάση της είναι στη Φρανκφούρτη, έχει επίσης κινητοποιήσει τους εργαζομένους της και οι περισσότερες υπερατλαντικές πτήσεις και οι πτήσεις μεγάλων αποστάσεων παρέμειναν ανεπηρέαστες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024