Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Thomas Cook περικόπτει περαιτέρω αεροπλάνα και θέσεις εργασίας
Τουριστικοί πράκτορες

Η Thomas Cook περικόπτει περαιτέρω αεροπλάνα και θέσεις εργασίας

Η Thomas Cook σχεδιάζει να αποσύρει από το στόλο του Ην. Βασιλείου τέσσερα αεροπλάνα μετά τη λήξη της μίσθωσής τους, αλλά και να περικόψει 430 θέσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Περίπου 430 θέσεις εργασίας απειλούνται στην Thomas Cook, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρείας να μειώσει το στόλο της στο Ην. Βασίλειο από 35 σε 31 αεροσκάφη. Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει επιχειρησιακό προσωπικό, μηχανικούς και υπαλλήλους τοποθετημένους σε γραφεία της.

“Δυστυχώς, οι προτάσεις αυτές, εάν εφαρμοστούν, θα έχουν αναπόφευκτα επιπτώσεις στους εργαζομένους μας και έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο διαβούλευσης μαζί τους, με την πρόβλεψη ότι θα περικοπούν περίπου 430 θέσεις εργασίας”, αναφέρει η Thomas Cook σε δήλωσή της. “Όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, θα συνεργαστούμε ανοιχτά με τους συναδέλφους μας και τους εκπροσώπους τους για την υποστήριξή τους καθ’όλη τη διαδικασία”.

Ο τουριστικός οργανισμός επανεξετάζει το πτητικό του πρόγραμμα και πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με την easyJet.

Ο Christoph Debus, επικεφαλής του Τμήματος Αεροπορικών Ταξιδιών, δήλωσε: “Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση, για μια επιτυχημένη αλλαγή και οικοδόμηση μιας βιώσιμης επιχείρησης μελλοντικά, η οποία και θα συνεχίσει να προσφέρει ευκαιρίες σε 2.700 άτομα που θα συνεχίσουν να απασχολούνται σε μας, μετά από αυτές τις προτεινόμενες αλλαγές”.

Η Thomas Cook σχεδιάζει να επιστρέψει τέσσερα αεροπλάνα στους εκμισθωτές της μετά τη λήξη της μίσθωσής τους, σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους. Ένα έχει ήδη αποσυρθεί, άλλο ένα θα αποσυρθεί στο τέλος αυτού του μήνα και άλλα δύο το Μάρτιο του 2013.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024