Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚαι νέα απεργία πιλότων της Lufthansa μπλόκαρε τις αερομεταφορές στη Γερμανία
Αερομεταφορές

Και νέα απεργία πιλότων της Lufthansa μπλόκαρε τις αερομεταφορές στη Γερμανία

Πρόκειται για την 11η απεργία πιλότων του γερμανικού αερομεταφορέα από τον περασμένο Απρίλιο και τη δεύτερη σε διάστημα λίγων ημερών.

Δεκάδες πτήσεις της Lufthansa ματαιώθηκαν χθες εξαιτίας της νέας απεργίας των πιλότων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, της 11ης από τον Απρίλιο, η οποία αυτή τη φορά πλήττει τις εμπορικές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και τις πτήσεις μεταφοράς φορτίου (cargo).

Συνολικά, περισσότερες από 40 διηπειρωτικές πτήσεις, κυρίως από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία ματαιώθηκαν.

Αντίθετα, η θυγατρική Germanwings και οι πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων δεν επλήγησαν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις του συνδικάτου των πιλότων Cockpit.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι πιλότοι αντιδρούν στο σχέδιο της διεύθυνσης να καταργήσει το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων στα 55 χρόνια με το 60% του μισθού τους. Το συνδικάτο των πιλότων ανησυχεί επίσης για τα σχέδια της εταιρείας να αναπτύξει τον τομέα χαμηλού κόστους, γεγονός που θα πλήξει μισθούς και ωράρια εργασίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη απεργία πιλότων της Lufthansa σε μία εβδομάδα, καθώς προηγήθηκε κινητοποίηση 36 ωρών τη Δευτέρα και την Τρίτη, 1 και 2 Δεκεμβρίου, που προκάλεσε τη ματαίωση πάνω από 1.000 πτήσεων.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας αγωνίζεται να παραμείνει ανταγωνιστικός έναντι των low-cost αεροπορικών εταιρειών, όπως η Ryanair και η Easyjet τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. “Κοιτάζοντας” και μακρύτερα, στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από αεροπορικές εταιρείες της Μ. Ανατολής και του Κόλπου, όπως η Emirates, η Etihad και η Qatar.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024