Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι αποζημιώσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές θα γίνουν μέσω αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας
Αεροπορικές εταιρείες

Οι αποζημιώσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές θα γίνουν μέσω αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας

Το κυπριακό κράτος δεν μπορεί να δώσει χαριστικές αποζημιώσεις και αν θα υπάρξουν οποιασδήποτε μορφής αποζημιώσεις αυτές θα πρέπει να δοθούν μέσα από την αξιοποίηση των υφισταμένων περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Τάσος Μητσόπουλος

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι το ποσό για την καταβολή οποιασδήποτε μορφής αποζημιώσεων σε υπαλλήλους των Κυπριακών Αερογραμμών θα πρέπει να προέλθει από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Inews.com.cy, ερωτηθείς για τις ΚΑ και συγκεκριμένα για το θέμα των αποζημιώσεων, στο πλαίσιο συνένετυξης διάσκεψης Τύπου με αφορμή το διεθνές συνέδριο του Flight Safety Foundation / South east Europe-Middle East- Cyprus (FSF-SEC) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, ο υπουργός ανέφερε ότι η Κυβέρνηση πήρε μια δύσκολη απόφαση για στήριξη των ΚΑ. “Το κράτος δεν μπορεί να δώσει χαριστικές αποζημιώσεις και αν θα υπάρξουν οποιασδήποτε μορφής αποζημιώσεις αυτές θα πρέπει να δοθούν μέσα από την αξιοποίηση των υφισταμένων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας”, τόνισε.

Ο κ. Μητσόπουλος πρόσθεσε ότι η εταιρεία πρέπει πρώτα να σταθεί στα πόδια της. “Έχει ανάγκη η εταιρεία χρηματοδότησης προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να προσφέρει ομαλά τις υπηρεσίες της, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, και αυτή είναι η προτεραιότητα” ανέφερε ο υπουργός.

Συνέχισε αναφερόμενος στους δημοσιονομικούς περιορισμούς που υπάρχουν στο κράτος και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατανόηση από όλες τις πλευρές προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή η εταιρεία και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μπει σε πορεία εξυγίανσης, βιωσιμότητας, ακόμα και κερδοφορίας.

Σε ερώτηση για το πόσο εύκολη υπόθεση είναι η εξεύρεση επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές ο κ. Μητσόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι “επενδυτικό ενδιαφέρον θα υπάρξει εφόσον πρώτα απ’ όλα στείλουμε εμείς το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κείνες τις αλλαγές που είναι αναγκαίες προκειμένου η εταιρεία να καταστεί βιώσιμη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024