Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυνετρίβη το αεροσκάφος της ινδονησιακής Trigana Air που αγνοούταν
Αερομεταφορές

Συνετρίβη το αεροσκάφος της ινδονησιακής Trigana Air που αγνοούταν

Αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας επιβεβαίωσε ότι βρέθηκαν συντρίμια του αεροσκάφους στην ανατολική περιοχή της Παπούα. Νωρίτερα μαρτυρίες χωρικών έκαναν λόγο για συντριβή αεροσκάφους, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Αεροπλάνο έρευνας και διάσωσης που ψάχνει για σημάδια του αεροπλάνου της Trigana Air που χάθηκε με 54 επιβαίνοντες στην Παπούα της Ινδονησίας εντόπισε συντρίμμια που φέρονται να ανήκουν σ’αυτό, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με έναν αστυνομικό διευθυντή της περιοχής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο διευθυντής αστυνομίας της επαρχίας της Οροσειράς Bintang, Yunus Wally, είπε στο επίσημο πρακτορείο της Ινδονησίας Antara ότι το αεροπλάνο έρευνας είδε τα πιθανά συντρίμμια του αεροπλάνου των εγχώριων αερογραμμών Trigana στην βορειοανατολική άκρη της Παπούα, κοντά στους καταρράκτες Oksop, και πρόσθεσε ότι ένα συνεργείο εδάφους ετοιμαζόταν για να πάει εκεί.

Το αεροπλάνο της Trigana τύπου ATR 42-300, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την Κυριακή το πρωί, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Sentani της πρωτεύουσας Jayapura. Το αεροπλάνο είχε προορισμό την πόλη Oksibil. Η πτήση θα είχε διάρκεια περίπου 45 λεπτά. Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024