Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΕπανένταξη της “Μαρίας” στα κρητικά νερά

Επανένταξη της “Μαρίας” στα κρητικά νερά

Η θαλάσσια χελώνα “Μαρία”, που βρέθηκε στη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας τον Μάιο, χτυπημένη στο κεφάλι και αδύναμη, επανήλθε στη θάλασσα κατά τη δημόσια απελευθέρωση που διοργανώθηκε από το Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ […]

Η θαλάσσια χελώνα “Μαρία”, που βρέθηκε στη Σαγιάδα της Θεσπρωτίας τον Μάιο, χτυπημένη στο κεφάλι και αδύναμη, επανήλθε στη θάλασσα κατά τη δημόσια απελευθέρωση που διοργανώθηκε από το Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και τους ερευνητές του σε συνεργασία με το γραφείο τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης και το ξενοδοχείο Aquila Rithymna Beach Hotel, το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου. Η “Μαρία” φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ για τρείς μήνες, μέχρι να επανέλθει στην υγεία της και να είναι έτοιμη να επανενταχθεί στο φυσικό της περιβάλλον. Κάθε χρόνο το Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ περιθάλπει πάνω από 70 χελώνες, και όσες από αυτές καταφέρουν να επανέλθουν πλήρως, επανεντάσσονται στη θάλασσα μέσα από την διαδικασία της λεγόμενης “απελευθέρωσης”. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ με τις ομάδες του θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν την απελευθέρωση της “Μαρίας” με την παρουσία τους. Μεταξύ άλλων, ευχαριστεί ιδιαιτέρως την κα Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, αντιδήμαρχο Ρεθύμνης σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού και τις Λιμενικές αρχές που παρευρέθηκαν με κύριο εκπρόσωπο τους τον ανθυποπολοίαρχο Σ.Λ. Κωνσταντίνο Χατζηπασχάλη. Τέλος, ευχαριστεί θερμά το ξενοδοχείο Aquila Rirthymna Beach Hotel για την υιοθεσία της “Μαρίας” και την κάλυψη των εξόδων της σε φάρμακα και τροφή, αλλά και της μεταφοράς της στην Κρήτη, καθώς επίσης και για την προστασία της παραλίας και την εφαρμογή των μέτρων που αφορούν στη θαλάσσια χελώνα καθ’όλη τη διάρκεια της περιόδου ωοτοκίας/επώασης και εκκόλαψης που κρατάει από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024